Zoeken

8 uren Suzuka opnieuw gecanceld vanwege COVID-19

19 augustus 2021
De 8 uren van Suzuka, die op 7 november in Japan zou plaatsvinden, is afgelast vanwege de gezondheidscrisis, die de afgelopen weken in Japan is verergerd. Om de FIM EWC-kalender te versterken, is een nieuwe Europese race toegevoegd, de 8 uren van Most.

Na overleg met de lokale autoriteiten hebben de Suzuka 8 Hours organisator Mobilityland, de FIM (International Motorcycling Federation) en Eurosport Events, de FIM EWC-promotor, besloten de 8 uren van Suzuka, die op 7 november 2021 in Japan zou plaatsvinden, te annuleren.

Deze iconische race op de FIM Endurance-kalender komt terug in juli 2022.

Er is al een nieuwe Europese race toegevoegd aan de FIM EWC-kalender van 2021. De 8 uren van Most worden op zaterdag 9 oktober in Tsjechië verreden als onderdeel van een double-header met de FIM EWC en de FIA ​​WTCR. Deze twee internationale series, georganiseerd door Eurosport Events, werden al gezamenlijk gehouden in Slowakije en in Sepang in Maleisië.

De nieuwe Europese race vervangt de race op Oschersleben, die aanvankelijk gepland stond in mei 2021.

Na de Bol d'Or op 18 en 19 september in Le Castellet, is de eerste editie van de 8 uren van Most op 9 oktober de finale van 2021 van het FIM Endurance World Championship en de FIM Endurance World Cup. De punten worden volgens de reglementen met 150% verhoogd, wat betekent dat er in elke klasse 45 punten beschikbaar zijn voor de winnaar van de race.

Jorge Viegas, voorzitter van de Fédération Internationale de Motocyclisme
“Helaas is nu gebeurd waar we het meest bang voor waren. Een exponentiële toename van het aantal met COVID-19 besmette mensen in Japan na de Olympische Spelen betekent dat de Japanse regering de Suzuka 8 Hours nu niet zal toestaan ​​​​om door te gaan zoals gepland, ondanks de enorme inspanningen van Mobilityland en Eurosport Events. 

Namens de FIM wil ik een woord van optimisme uitspreken voor de toekomst, aangezien ik er zeker van ben dat dit vlaggenschipevenement sterker dan ooit zal terugkeren. En als het zover is, zijn we daar samen met de MFJ, Mobilityland en Eurosport Events.

Om het aantal evenementen op peil te houden, activeren we plan B met een race op Autodrom Most in Tsjechië op 9 oktober. Het wordt een gemengd auto- en motorevenement zoals het twee jaar geleden in Slowakije en Maleisië was.”

Kaoru Tanaka, President Representative Director van Mobilityland Corporation
“We hadden ons voorbereid op de "Coca-Cola" Suzuka 8 Hours Endurance Race, die voor het eerst in twee jaar zou worden gehouden, maar de moeilijke beslissing is genomen dat we geen andere keuze hebben dan deze te annuleren.

Het is een zeer betreurenswaardige uitkomst voor ons om de Suzuka 8 Hours voor het tweede achtereenvolgende jaar te moeten annuleren, omdat het een zeer belangrijk race-evenement is voor iedereen. Maar we blijven ons voorbereiden op de Suzuka 8 Hours in 2022 en streven ernaar om er een nog aantrekkelijker evenement dan ooit van te maken voor de fans en alle betrokkenen.”

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events
“We hebben er vrede mee dat we de Suzuka 8 Hours moeten annuleren na overleg met de lokale autoriteiten. Ik deel de teleurstelling van Mobilityland en die van endurance-teams, fans, sponsors en omroepen, die allemaal begin november een seizoensfinale op Suzuka wilden hebben. Na de Bol d'Or blijven we in Europa voor een race van 8 uur op 9 oktober op het circuit van Most, waar zojuist de WSBK is gehouden. Eurosport Events zal er samen met de FIM alles aan doen om de race tot een succes te maken.”