Zoeken

24 Heures Motos Le Mans opnieuw verplaatst

19 maart 2020
De FIM heeft voor de 24 Heurs Motos op het circuit van Le Mans, die als gevolg van de pandemie van het coronavirus naar begin september was verplaatst, opnieuw een nieuwe datum geprikt. De 43e editie staat nu voor eind augustus gepland.

De MotoGP mag jaarlijks volle tribunes trekken, maar eigenlijk zijn er voor Le Mans maar twee evenementen die er toe doen: de 24 Heurs Motos en de 24 Heurs de Mans. Ofwel, de 24-uurs race voor motoren en die voor auto's, die nog op het oude roemruchte stratencircuit met oneindig lange rechte stukken wordt verreden. 

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus had de Automobile Club d'Ouest, organisator van beide iconische races, beide races moeten uitstellen: de 24-uurs voor motoren werd naar 5-6 september verplaatst, die voor auto's twee weken later op 19-20 september. 

Dat stelde de organisatie echter voor de haast onmogelijke opgave om twee grote evenementen in een kort tijdsbestek te organiseren. En dus is in overleg met de FIM en EWC promotor Eurosport Events besloten om de 43e editie van de 24 Heures Motos een week naar voren te halen, naar 29-30 augustus.