Zoeken

12 augustus 6 Heurs Moto Spa-Francorchamps

26 juli 2018
We vinden het nog steeds eeuwig zonde dat Francorchamps van de MotoGP en WK Endurance kalender is verdwenen, maar al enkele jaren organiseert het Belgische DG Sport als doekje voor het bloeden de 6 Heurs Moto Spa-Francorchamps. De 6 uurs endurance wedstrijd, die ook voor amateurs toegankelijk is, staat dit jaar voor 12 augustus op de kalender.

De Enduro van Le Touquet, de Dakar, de Bol d'Or, de 24 Uur van Le Mans. De mooiste pagina's uit de geschiedenis van de motorsport zijn geschreven op deze grote evenementen, waar professionele piloten samen rijden met amateurs. Zonder deze laatste zouden deze grote evenementen niet de bekendheid hebben die ze vandaag genieten. Ze zouden misschien zelfs verdwenen zijn van de kalender.

Sinds hun eerste editie werken de 6 Heures Moto Spa-Francorchamps volgens hetzelfde principe. De organisatoren geven evenveel belang aan de profs als aan de amateurs. "Iedereen heeft een plaats bij de 6 Heures Moto", herhaalt Florian Jupsin van DG Sport. En zo komt het dat naast sterren als Stéphane Mertens, Marc Fissette en Didier Jadoul (samen voor de eerste keer bij team Ducati Luxemburg), veel minder prestigieuze teams aan de start zullen verschijnen van de grootste endurance race van België.

Minder prestigieus en - logischerwijs - minder goed voorbereid. Hoewel ... Door de jaren heen groeien sommige kleine teams en worden ze professioneel, terwijl ze de 100% hobby spirit behouden. Dit is het geval voor Godfer Racing Team, dat dit jaar twee teams brengt: dat van de 'Legends' (Leeroy Domine - Jean-Luc Doome - Yves Van Linthoudt) en dat van de 'Rookies' (Antony Bertaux - Molitor Davy - David Remy ).

Een volledige team (met team manager, mecaniciens, signaalgever ...), presentatie video's (hier en hier), (relatief) grote middelen, een imago en marketing (ze verkopen t-shirts en sleutelhangers met hun logo) ... Ze hebben alles (of toch bijna) zoals de professionals, maar ze willen toch voornamelijk plezier beleven aan hun gemeenschappelijke passie. "Ons doel is om maximaal plezier te beleven en deze ervaring te delen, omringd door onze dierbaren", vertrouwen ze ons toe. "Natuurlijk zouden goede resultaten ons gelukkig maken, maar dat is maar bijkomstig. We doen zoals profs, maar tegen lagere kosten en vooral volgens onze mogelijkheden. 



"Ons team is ongetwijfeld het meest eclectische van allemaal met piloten van alle leeftijden, een Belgisch-Franse mix, en piloten die gaan van werknemers tot bedrijfsleiders. Maar bovenal hebben we een vriendschap die al meer dan 10 jaar duurt," voegt Leeroy Domine toe. "We investeren veel geld en tijd in dit avontuur. We krijgen ook veel steun en met andere middelen kunnen we nog verder gaan. "

Ze zien het dan misschien groots, maar de jongens van Godfer Racing vergeten zeker niet dat ze als echte amateurs zijn begonnen. En onder de nieuwelingen van de editie van de 6 Heures Moto Spa-Francorchamps 2018, zullen sommigen misschien dezelfde evolutie maken. En dat wensen we hen in elk geval van harte toe!