Zoeken

Verslag Goedhart Seizoensopening

Veel plezier en motorpassie

14 februari 2019
Vorig weekend organiseerde Goedhart Motoren in Bodegraven Goedhart Seizoensopening, een eigen “Motorbeurs”. Het was een groot succes. Maar wat betekent dat voor de Motobeurs Utrecht?

De Britten gaan uit Europa, de Schotten willen los van de Britten, de Catalanen willen los van Spanje, die Baskische separatisten zijn even stil, maar de Vlamingen willen los van de Walen en Goedhart Motoren gaat niet meer naar de beurs in Utrecht. De magnitude van dat laatste is natuurlijk van een heel andere orde, toch geeft het uiting aan eenzelfde sentiment: het gevoel – al of niet terecht - Onderschriftdat het geld en de energie die wordt besteed aan een groter, gezamenlijk geheel, niet meer opweegt tegen de voordelen die zo’n coöperatie met zich meebrengt.

In het geval van Goedhart motoren was het duidelijk: Goedhart is dealer van de meeste belangrijke motormerken en heeft een prachtig pand langs de A12 bij Bodegraven. Het kost nogal wat inspanning en geld om de halve winkel naar de beurs van Utrecht te verhuizen, terwijl je daar midden tussen je concurrenten staat en klanten vaak niet eens weten bij welke winkel ze dat leuke koopje hebben gehaald. Tweedehands motoren vind je tegenwoordig via internet. Vroeger was de Motobeurs Utrecht voor motorrijders wel de eerste kans om alle nieuwe motoren te zien, maar nu een aantal motorimporteurs in november al een eigen show houdt en de beurs de rug toe heeft gekeerd, valt dat ook weg. Terwijl de showroom van Goedhart motoren die mogelijkheid wel biedt! Dat was voor Berry en Joost Goedhart het moment om zich “te herbezinnen op de bestemming van het marketingbudget”. Dat wordt dus nu in een eigen “feestje” gestoken.

Door: Peter Aansorgh