Zoeken

Verslag Bikes and Boards

Gas geven tot de finish

26 september 2018
Bikes and boards… je hebt er misschien van gehoord. Een eendaags evenement bij Beach club The Spot in Zandvoort, met de hele dag motorgeweld, gemengd met de klassieke strandactiviteiten als surfen en kitesurfen. Als je zou willen, pak je nog even een longboard en sjees je zo de boulevard op en neer. Om dan vervolgens de bikeshow nog een keer te kijken, het verloop van de sprintrace op het strand gade te slaan, een hamburgertje te eten of gewoon te chillen op het terras. Want dat kan ook altijd nog.

Klinkt het bekend? Het lijkt op ‘Wheels & Waves’, het feestje wat elk jaar in Biarritz wordt georganiseerd, maar dan in het klein. Niet het hele dorp, maar geconcentreerd rond deze ene strandtent. En een klein beetje het circuit, vooruit. Maar het idee is redelijk gelijk: gewoon chillen en een Wegligging? Welke weg?beetje mengen van disciplines. Voeg er een competitie aan toe en het kan nog best eens leuk worden.

2018 was het derde jaar dat het evenement plaatsvond en volgens degenen die het weten kunnen opnieuw groter en beter dan voorgaande edities met meer bezoekers, meer deelnemers die ook nog eens meer uitpakten. Of het nou de kwaliteit van de specials voor de custom competitie is of de mate van verbouwing voor de strandrace, dat maakt niet eens veel meer uit, overal ligt het niveau hoger. 

Maar voor je denkt dat dit zomaar een verslag is van een mooie zonnige zondag in september… dan hebben we nog een verrassing. We rijden mee. Met mogelijk één van de meest extreme machines die ingeschreven zijn: een speciaal voor deze race aangepaste Fat Bob 114. Goedemorgen. 

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Karin Engels, J.C. Verhage, Mark Meisner