Zoeken

Presentatie Triumph Bobber Black, Speedmaster en Visitor Experience Centre

Enjoy the Journey

10 oktober 2017

In het verleden was het al mogelijk om een factory tour door de Triumph fabriek af te leggen maar nu met de komst van het Factory Visitor Experience centre is het een stuk gemakkelijker geworden en ook nog eens een stuk aantrekkelijker. Triumph heeft er echt alles aan gedaan om de


trouwe fan iets te bieden waar je geweest moet zijn. Dat geldt trouwens niet alleen voor Triumph adepten maar ook algemene motorliefhebbers zullen hier genieten. 

Het nieuwe Triumph Visitor Centre, dat op 1 november aanstaande officieel haar deuren opent voor het publiek, geeft een mooie blik achter de schermen van 115 jaar Triumph geschiedenis. Vooruit, 115 jaar minus het aantal jaren dat het Britse merk failliet is geweest, maar een kniesoor die daarover valt. 

Nu zouden we kunnen opnoemen wat er zoal te bezichtigen valt, van Steve McQueen’s (natuurlijk mocht die niet ontbreken) originele fiets van de Great Escape, die volgens Triumph niet meer te zien is geweest sinds de opnames in 1962, tot Tom Cruise’s Mission Impossible 2 Speed Triple en de originele 1956 Streamliner waarmee op de zoutvlaktes van Bonneville een nieuw snelheidsrecord werd gezet. Maar dat doen we ditmaal niet, gewoon zelf een bezoek brengen is veel leuker.

De opening van het Visitor Experience Centre komt op een belangrijk moment in de moderne geschiedenis van Triumph. 2017 is namelijk het jaar dat Triumph een samenwerking met het Indiase Bajaj is aangegaan voor de ontwikkeling en productie van een nieuwe serie lichte motorfietsen, het jaar dat met Dorna een deal is gesloten als officiële partner van de Moto2 (vanaf 2019 rijdt de Moto2 met de 765 Triple) en last but not least is het merk voor het vierde jaar op rij flink gegroeid, met een recordverkoop van meer dan 63.000 units en 15 nieuwe modellen gelanceerd de afgelopen twee jaar.