Zoeken

Presentatie Triumph Bobber Black, Speedmaster en Visitor Experience Centre

Bike Two - Klassiek in het kwadraat

10 oktober 2017

Met de toch wel egoïstische Bobber en Bobber Black vond Triumph het tijd voor een nieuwe classic cruiser. Een motorfiets met een meer comfortabele zithouding en plaats voor 2 personen. De Triumph Tiger’s, Thunderbird’s and Bonneville’s uit de jaren 50 en 60 waren gebouwd voor een wat meer laid back life style. Motoren die nu nog bij enkele Amerikaanse fabrikanten en een Italiaanse fabrikant gemaakt worden maar nu, met de komst van de Bonneville Speedmaster, weer in het programma van Triumph zitten.Gebaseerd op de Bobber maar dusdanig aangepast dat je wel heel erg goed moet kijken wil je er de Bobber in zien. Klassieker kan je het bijna niet krijgen en door zijn Bobber Black invloeden ook nog eens een hele dikke verschijning. Als liefhebber en verzamelaar van Amerikaanse Beach Bikes herkende ik gelijk het fraaie stuur. Ze noemen het bij Triumph ook beach bar en het biedt een hele relaxte zithouding.

Net als de Black heeft de Speedmaster een 16” voorwiel en doordat de Speedmaster een grotere tank heeft komt hij nog robuuster over. Zijn opsmuk is van dien aard dat ze allemaal vitrine waardig zijn. Zo heeft hij een fraaie Nacelle koplamp die volledig LED is, fraaie chromen tankemblemen en zijn de geborstelde motordeksel voorzien van speciale logo’s. De gehele Speedmaster ademt high end en daar zal de nieuwe klandizie van smullen. Wie ziet Triumph dan als die nieuwe rijder? Nou degene die iets meer touring wil op zijn T100/120, voor wie een duo persoon belangrijk is en de hardtail Bobber stijl waardeert, rijders van de vorige Speedmaster of mensen die gewoon luxe classic British willen rijden i.p.v. een ander merk. Voor wie toch de mono seat look meer waardeert is het duo zadel eenvoudig te verwijderen en dat geldt ook voor de chromen duo beugel.

Zien we bij de Bobber Black twee kleurvarianten (glimmend- en matzwart), de Speedmaster is leverbaar in drie fraaie kleuren. Jet Black en Cranberry Red zijn de uni kleuren en de Fusion White & Phantom Black uitvoering is de meest luxe qua kleurstelling. Net als de Black heeft de Speedmaster de Brembo remmen maar niet de 47mm Showa voorvork. Hij moet het doen met de 41mm KYB voorvork. Technisch gezien is de Speedmaster eender aan de andere Bobber varianten. Ook hier dus de 1.200cc Bonneville parallel twin in high torque uitvoering. Opvallend detail is dat Triumph de beleving van zowel het inlaat- als uitlaatgeluid om de rijder(ster) heeft gecreëerd. De fraaie uitdempers eindigen vrijwel onder je en ook het inlaattraject is dusdanig ontworpen dat je die optimaal beleeft. Net zoiets als de turboprop ATR 72 waarmee we vlogen en dat juichen we alleen maar toe.

Net als bij de Bobber en de Bobber Black kan je kiezen uit meer dan 130 specifieke accessoires maar de Speedmaster kan je ook nog voorzien van twee speciale kits. Voor de cruiser type is er de Highway. Een kit die bestaat uit een hoog verstelbaar windscherm, fraaie leren tassen, sissybar voor de duo, speciaal comfort zadel voor rijder en duo, chromen motorbeugels en een fraaie olievuldop. De ultieme route 66 cruiser maar in mijn ogen toch net iets te belegen. Geef mij maar de Maverick! Deze kit transformeert de Speedmaster in de ultieme Master of Speed zonder dat je daarbij hard hoeft te gaan. Zijn lage brede ‘stance’ met laag stuur (liefst zwart), mono seat geven de Speedmaster niet de brave look die de Highway heeft maar laat je zien dat het menens is. Deze kit bestaat uit een zeer fraai bruin lederen zadel, vlak en plat stuur, zwarte Vance & Hines uitlaten en dito bochten, duogreep vervanging set, duozadel vervanging set en een zwarte olievuldop. Voor wie dit nog niet genoeg is heeft Triumph uiteraard ook nog een complete kledinglijn ontworpen voor zowel de Bonneville Bobber Black als de Bonneville Speedmaster. Deze bestaat uit T-shirts, hoodies en jackets. Allemaal binnenkort leverbaar bij de officiële Triumph bij jullie in de buurt maar er is ook nog een andere manier om aan deze goodies en nog specialere collectables te komen. Vanaf 1 november dit jaar is het Triumph Factory Vistor Experience centre open voor bezoek.