Zoeken

Op bezoek bij Chromeburner

Giga motorkledingshop

1 februari 2019

En nog zijn er genoeg mensen die de shop niet kennen. Of niet weten dat er überhaupt een fysieke shop is, terwijl we er nu dan toch staan. Maar dat zal snel veranderen, eind januari is de grote verhuizing gepland naar een pand dat minstens drie keer zoveel winkeloppervlak heeft en een veelvoud aan opslagruimte. En de vraag is niet of, maar hoe lang dat groot genoeg zal blijken. 

Maar goed. Chromeburner dus. Meestal een webshop trouwens, maar wel eentje met een andere aanpak. Het idee is eigenlijk heel simpel: wat ze aanbieden, hebben ze in huis. ‘Andere winkels werken met backorder, waardoor je wel iets kunt bestellen maar het vervolgens dán weer bij een f
De keuze is reuze, van elk model zijn alle kleuren uit voorraad leverbaar. Hoeveel vraag je? 8.500 stuks

Soms moet je creatief te werk gaan, maar als 't werkt... waarom niet

Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, tafelvoetbal! Aparte hoek in de shop voor lifestyle
abrikant besteld moet worden. Dat kost een boel extra tijd en is niet handig. Soms kun je zelfs echt lang wachten. Wij maken er een policy van dat wat je nu bestelt, nog dezelfde dag naar je toe gestuurd wordt. En dat is eh… aardig veel’. 

Zo veel zelfs dat sommige producten de grond niet eens raken. Maar niet alleen dat… je hebt er ook ruimte voor nodig. En dat is dan ook de hoofdreden dat er verkast wordt. Met het ooit ruim bemeten pand volop uit de voegen barstend, een bijgehuurde loods een paar deuren verder eveneens wordt het echt tijd. 

Wat doen dan die zeecontainers op de foto’s, zul je denken? Nou, da’s best eenvoudig. Veiligheid en verzekering. Dit bleek ooit een afdoende middel om de voorraad op te slaan achter slot en grendel en eigenlijk… waarom ook niet? Niemand die het ziet en het werkt prima. Maar het geeft ook aan dat ’t een heel klein beetje uit z’n jas gegroeid is, op een tempo wat niemand heeft kunnen bijhouden.

Waarom niet? Simpel: e-Bay en webstore. Chromeburner verkoopt wereldwijd en met een tempo waar je stil van wordt. En waarom? Nou ja, de beschikbaarheid is één. Daarnaast, geloof het of niet, de prijs. Een Nederlands bedrijf dat met kennelijk gemak de scherpste prijs heeft? Toch wel. Niet alleen vanwege de aantallen die vaak een goede onderhandelpositie uitlokt, maar ookZouden wij ook wel willen, zo'n CRF Rally op kantoor... omdat… rapapa… het belastingsysteem anders werkt als je buiten je werelddeel handelt. Scheelt je zomaar, als je het heel simpel houdt, minstens 21 procent aan btw. En dat zal niet het enige zijn, al kan een boekhouder daar nog veel meer over vertellen. Doen we niet. Is ook niet belangrijk.

Noemen we cijfers? Komtie: gemiddeld op voorraad… 3200 paar laarzen, 300 sets Brembo RCS (dat is een redelijk nieuwe toevoeging), 250 bluetooth communicatiesets, 2000 paar handschoenen, 8500 helmen, 1800 jassen, 1700 broeken, 300 combi’s en overalls, 2200 vizieren en 3200 accu’s. En nog een keer: de is de gemiddelde voorraad…. Dat kan dus fluctueren, maar wat er uit gaat komt er ook weer in, met hetzelfde tempo. Misschien snap je dan dat een beetje goede administratie en expeditie wel wenselijk is. Het eerste is in orde, met een batterij aan IT’ers achter de schermen, het tweede wordt nog beter met een pand met – om maar wat te noemen- een goede achterdeur. Met een nog beter slot, mocht je denken slim te zijn…

Nog heel even, dan is 2.400 vierkante meter magazijn in gebruik, 650 meter winkel (nieuw, nieuw, nieuw!) en nog eens 400 meter kantoor….
Maar we kunnen zeggen wat we willen, je kunt het veel beter zelf zien. Bijvoorbeeld op de website (raad eens hoe die heet), of nog leuker: in de winkel zelf. Want daar zijn ze trots op. Best logisch eigenlijk.