Zoeken

Koning Zelfbouw Dag

En door

11 juni 2018

Natuurlijk kan er maar één de beste worden. de deskundige jury, bestaande uit eigenaar Goos bos en voormalig winnaar Maarten Poodt ('ik doe een jaartje niet mee, maar ik heb voor deze winter al voldoende plannen') hadden er moeite genoeg voor om alle moeite die in een project was gestoken te herkennen en op waarde in te schatten. Daardoor krijg je wel een andere uitslag dan het publiek soms zou verwachten. 'Mensen zien gewoon niet altijd alles. Ik heb dan een voordeeltje, omdat ik weet hoeveel moeite er soms in het allerkleinste onzichtbare detail is gaan zitten', aldus Maarten. Uiteindelijk zijn er vier prijzen verdeeld. Algemeen winnaar van de beker en dus een jaar lang Koning Zelfbouw is Jordy Gasseling met zijn Moto Guzzi V35, de groen/gouden die je pal hieronder ziet. 

   

Dit is de turbogeblazen KawaZuki van Peter Kramer, die de prijs voor Best Engineering won. Niet moeilijk te zien waarom....

 

  

Best paintjob ging naar de blauwe Triumph van Wouter Bijlsma. Best knap, als je ziet wat voor paintjobs er nog meer stonden te glimmen.

 

Maar omdat het publiek in groten getale was op komen dagen, het daar eigenlijk uiteindelijk tóch om gaat en ze ook echt wel een mening hebben, was er ook een publieksprijs te verdelen. Deze prijs ging naar de Bakker Suzuki van Rinus van de Velde. De motor ziet er uit als een 500cc racer uit vervlogen tijden, maar is stiekem toch echt wel straatlegaal, inclusief kenteken en verlichting. Maar daar wordt ie net wat minder mooi van, dus staat de Suzuki hier in 'zomertrim'.

 

  

Laag? Hoe bedoel je 'laag'?

 

De mooiste letters van de dag. Jazeker, deze tracker was ooit een heuse  RD350. Wat een ding... 

Nee, dit is geen slechte paintjob, integendeel. Als je tank je doet terugdenken aan de emaillen wanddecoratieborden van vroeger, dan doe je iets heel erg goed

 

Kijk vooral ook in de gallery hiernaast voor nog veel meer beelden. En dan hebben we waarschijnlijk nog lang niet alles vastgelegd. Vergaap je aan het moois en bedenk dat je er toch eigenlijk best wel graag bij had willen zijn. En maak alvast ruimte in je agenda voor volgend jaar en vertel jezelf dat je dan toch écht wel gaat. Dan zien we je daar.