Zoeken

Triumph roept Speed Twin terug om issues schakelen

21 januari 2020
De vorig jaar geïntroduceerde Triumph Speed Twin mag terug naar de dealer voor een terugroepactie. Het linksysteem van de schakelpook is niet goed geborgd, waardoor er speling kan ontstaan en je niet meer kunt schakelen.

In juni 2019 werd de kwaliteitsafdeling van Triumph geïnformeerd door de garantieafdeling over loslatende kogelgewrichten van het linksysteem van het schakelpedaal, waarop door de kwaliteitsafdeling een onderzoek werd gestart. 

Ruim een half jaar later werd het onderzoek afgerond, dat had uitgewezen dat een verkeerd borgmiddel was gebruikt, waardoor het gewricht los kon raken en er dientengevolge te veel speling op het linksysteem zou ontstaan en je dus niet meer kon schakelen. 

Bij de Triumph dealer zal het schakelmechanisme worden gedemonteerd, schoongemaakt en met de juiste Loctite weer in elkaar worden gezet. Er hoeven geen onderdelen te worden vervangen. 

De terugroepactie is voor de 2019 Speed Twin modellen welke tussen 30 oktober 2018 en 13 december 2019 zijn gemonteerd, beginnend bij framenummer SMTD54HF8KT922389 en eindigend bij SMTD54HF8LT993190.