Zoeken

Indien roept 2020 Challenger terug om onvoldoende smering lager uitgaande as

6 april 2020
Indian heeft een terugroepactie uitgerold voor de 2020 Indian Challenger. Het lager van de uitgaande as is tijdens assemblage mogelijk niet goed gesmeerd, waardoor dit in combinatie met andere factoren bij het inrijden vast kan lopen.

Begin dit jaar werd moederbedrijf Polaris geïnformeerd over een onbedoelde vertraging tijdens het rijden die zich had voorgedaan bij het rijklaar maken van een nieuw model 2020 Indian Challenger. 

Polaris startte daarop een onderzoek en nam ook contact op met de toeleverancier van het lager van de uitgaande as. Zowel het interne als het externe onderzoek wees rond maart 2020 uit dat het lager tijdens assemblage mogelijk niet de juiste hoeveelheid smeermiddel had gehad, waardoor het lager binnen de eerste kilometers al stuk zou gaan.

Klanten met een 2020 Challenger met meer dan 80 kilometer op de klok wordt de optie gegeven om online een formulier in te vullen met verificatie van de kilometerstand om de inspectie te voltooien, verdere actie is niet nodig. Wie dat niet online wenst te doen mag de inspectie bij de dealer laten doen. 

Klanten die echter minder dan 80 kilometer hebben gelopen met de 2020 Challenger krijgen het advies om niet meer met de motor te rijden en deze door de dealer te laten ophalen. Gratis, uiteraard. Daar zal de motor worden gecheckt en indien nodig het lager afdoende worden gesmeerd.