Zoeken

Honda roept Rebel 1100 terug om lekkende afsluitdop radiateur

22 december 2021
Honda heeft een terugroepactie uitgerold voor de nieuwe CMX1100 Rebel. De dop van de radiateur is tijdens productie mogelijk niet goed gevormd, waardoor de afdichting niet toereikend is en er mogelijk hete koelvloeistof kan gaan lekken.

 

Tijdens het productieproces heeft de mal voor de afsluitdop van de radiateur de hoogte van de buitenste haak mogelijk niet conform specificaties gevormd, waardoor deze met vastzetten kan doordraaien en er onvoldoende afdichting is. Als gevolg kan de radiateur hete koelvloeistof gaan lekken.

Het probleem deed zich voor het eerst voor in de Japanse markt, waar bij een Rebel 1100 de radiateur koelvloeistof had gelekt. Na meerdere meldingen werd een onderzoek gestart, dat uitwees dat de afmetingen van de dop groter dan specificatie waren. Die informatie werd met de toeleverancier gedeeld. 

Bij de Honda dealer zal de dop van de radiateur worden vervangen en indien nodig de koelvloeistof aangevuld. Klanten die deze reparatie al hebben laten uitvoeren en betaald krijgen dit geld van Honda terug.