Zoeken

Honda roept CBR1000RR-R terug om probleem drijfstang

5 juni 2020
Honda heeft een terugroepactie uitgerold voor de nieuwe CBR1000RR-R. De drijfstang heeft mogelijk een metallurgisch defect en dat is niet bevorderlijk voor de levensduur van 't motorblok.

 

Mocht je een van die weinigen zijn die een nieuwe Fireblade heeft besteld en te horen heeft gekregen nog iets langer te moeten wachten, Honda heeft uit voorzorg de levering van de compleet nieuwe CBR1000RR-R uitgesteld na een metallurgisch defect aan de drijfstang te hebben ontdekt.

Klinkt dat bekend in de oren? Exact tien jaar geleden had Aprilia exact hetzelfde probleem met de toen nieuwe RSV4R. Echter, in tegenstelling tot Aprilia waar tijdens de wereldwijde introductie enkele motoren ploften als gevolg van gebroken drijfstangen, heeft het probleem bij Honda nu niet tot motorschades geleid. 

Honda heeft het probleem echter nét op tijd ontdekt, waardoor meldingen vanuit het veld zijn uitgebleven. Oorspronkelijk stond te levering van de nieuwe Fireblade voor mei dit jaar gepland. Volgens Honda zijn ongeveer 300 units getroffen door het probleem, wat ongeveer 10% is van het totaalaantal dat naar Europa wordt verscheept.