Zoeken

Z400 9 maart bij de Kawa dealer

7 maart 2019
Zelf zeggen ze dat ze heer en meester zijn in het Naked segment en of dat zo is laten we graag in het midden, maar met een Z650, Z900, Z1000 en Z1000R en de eind vorig jaar geïntroduceerde Z125 is het in ieder geval de meest uitgebreide. Aan dat illustere rijtje kan nu ook de nieuwe Z400 worden toegevoegd, welke vanaf dit weekend bij de Kawasaki dealer staat.

Wij zullen d'r nog een klein maandje op moeten wachten, maar met de ervaring van de voorganger van de nieuwe Z400, de Z300, én de vorig jaar geïntroduceerde Ninja 400 in het achterhoofd kan het haast niet anders dan dat de Z400 een echte knaller wordt. 

Tenminste, als Kawasaki 'm hetzelfde DNA heeft meegegeven als dat kleintje Ninja Supersport voor het A2 rijbewijs, die ten opzichte van zijn voorganger Ninja 300 in een klap een échte volwassen motor was geworden, aangedreven door de nu 399cc paralleltwin die goed is voor een topvermogen van 45 pk. 

Net als de andere succesvolle Z-modellen valt de nieuwe Z400 direct op door zijn moderne en agressieve Sugomi styling, afgewerkt met heldere LED verlichting. Dat de afwerking op een enorm hoog niveau staat blijkt eens te meer door het moderne multifunctionele LCD scherm. 

Zoals gezegd, wij zullen d'r nog een klein maandje op moeten wachten, maar vanaf zaterdag 9 maart staat de Z400 al bij de Kawasaki dealer. Nu denken we niet dat 'ie dit weekend al rijklaar zal staan, maar een afspraak maken voor een proefrit is zo gemaakt en dan heb je dus dikke kans dat je 'm eerder hebt gereden dan wij. 

De 2019 Kawasaki Z400 is al beschikbaar vanaf € 5.999 in de kleuren Candy Lime Green / Metallic Spark Black en Candy Cardinal Red / Metallic Flat Spark Black. Tevens is er een optioneel Performance pakket bestaande uit Akrapovic titanium uitlaat, buddyseat cover en tankpad voor € 599.