Zoeken

Yamaha XSR900 wint Red Dot Award

18 april 2017
Voor het vijfde jaar op rij heeft Yamaha met een van haar producten een Red Dot Award in de wacht weten te slepen. De XSR900 werd door de prestigieuze Product Design wedstrijd bekroond met de “Best of the Best” Award.

De XSR900 is het derde product van Yamaha dat de “Best of the Best” award in de wacht heeft weten te slepen. Twee jaar geleden leverden de MT-07 En de JWX-2 ondersteunende elektrische aandrijfunit voor rolstoelen Yamaha de eerste “Best of the Best” Awards op. 

Met deze award is het ontwerp van de XSR900 voor de vijfde keer bekroond, na de "Good Design BEST100", de "Auto Color Award 2016 Special Prize", de "JIDA Design Museum Selection Vol.18" en de "iF Design Award". De XSR900 is verder het eerste product van Yamaha Motor dat vijf design awards heeft ontvangen.Mr. Akihiro Nagaya, Chief General Manager van het Design Center: 
“We denken dat de XSR900 de eer van "Best of the Best" heeft ontvangen in de "Red Dot Award: Product Design 2017", een vooraanstaande wereldwijde designwedstrijd, als erkenning voor de initiatieven die Yamaha Motor neemt met betrekking tot design, voortbouwend op het succes van de MT-07 en JWX-2 in 2015. De ontwikkeling van de Yamaha XSR900 werd overzien door niet alleen de ontwerpers, maar ook door technici en productiemedewerkers, voor een echte monozukuri aanpak van het vakmanschap. Dit jaar heeft Yamaha Motor het Innovation Center geopend als nieuwe basis voor het Design Center. We zijn van plan onze geavanceerde ontwikkeling en productontwikkeling uit te breiden en de wereldwijde Yamaha familie samen te brengen om designs te creëren die de unieke stijl van Yamaha uitdrukken en die nieuwe waarde toevoegen die een nog aantrekkelijkere Kando oplevert.”