Zoeken

Yamaha roept 2019 YZF-R3 terug

13 mei 2019
Yamaha heeft wereldwijd een terugroepactie uitgerold voor de dit jaar vernieuwde YZF-R3. Als de voorrem te hard wordt ingeknepen kan het hendel mogelijk afbreken en dat is geen lekkere gedachte als je net door die canyon aan het raggen bent.

Je zou haast gaan denkend at kwaliteit niet meer het sterkste punt is bij Yamaha. Waar de vorige YZF-R3 - net als de naakte MT-03 - meer dan eens naar de dealer is teruggeroepen voor soms niet de minste defecten, heeft Yamaha nu ook met het 2019 model een valse start gemaakt. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat in de productieperiode van 6 februari tot 6 maart 2019 remhendels van inferieure materiaalkwaliteit zijn gemonteerd. Het materiaal is zo bros dat de hendel kan afbreken wanneer er teveel kracht op wordt uitgeoefend. 

Nu is dat een klusje dat bij de dealer binnen no-time is gefixt door de remhendel te vervangen door een nieuw exemplaar, maar dat maakt het niet minder ernstig. In een worst case scenario kan een afgebroken remhendel leiden tot een crash met fatale afloop. De getroffen remhendels zijn trouwens te herkennen aan de productiestempels "K3 9A 16" en "K4 9A 16".

De Nederlandse importeur heeft ons laten weten er ditmaal er als de kippen bij te zijn geweest en bij de 2019 R3'en die al naar de dealers waren uitgeleverd de remhendels heeft laten wisselen. Geen reden tot paniek dus mocht je toevallig net een 2019 R3 hebben gekocht.