Zoeken

Yamaha lanceert YZF-R125 Monster Energy MotoGP Edition

9 mei 2019
Zelf noemen ze het de meest geavanceerde 125cc Supersport die ze ooit hebben gemaakt, een motor die R-World en race DNA uitademt. Vanaf mei voorziet Yamaha de YZF-R125 - want daar hebben we het over - nog eens van extra DNA door het kleintje Supersport voor het A1 rijbewijs uit te brengen dezelfde kleurstelling als het Monster Energy Yamaha MotoGP team.

Exacte aantallen worden er niet genoemd, buiten dat deze speciale YZF-R125 Monster Energy Yamaha MotoGP Edition (probeer dát maar eens op te schrijven in de beperkte ruimte van je bonnenboekje wanneer je me hebt staande gehouden voor een snelheidsovertreding, Oom Agent) in een gelimiteerde oplage wordt geproduceerd. 

Buiten de kekke kleurstelling die nagenoeg identiek is aan de MotoGP machines van Valentino Rossi en Maverick Vinales is deze limited edition exact gelijk aan de standaard YZF-R125, die voor 2019 trouwens flink is vernieuwd. Denk daarbij aan een compleet nieuw ontwikkeld motorblok met variabele kleptiming van de inlaatklep en een slipper-assist koppeling. 

Ook het rijwielgedeelte is grondig vernieuwd met een nieuw deltabox frame, een aluminium achterbrug en een heuse 41 mm upside down voorvork, die verder niet instelbaar is, een kroonplaat in GP stijl en een brede 140 mm achterband. 

De YZF-R125 Monster Energy Yamaha MotoGP Edition is vanaf mei bij de officiële Yamaha dealer te bestellen. De YZF-R125 is ook leverbaar in Yamaha Blue, Tech Black en Competition White, voor als je niet van Monster Energy houdt.