Zoeken

Vulcan S krijgt nieuwe kleuren voor 2021

22 september 2020
Hadden we al gezegd dat de "nieuwe kleurtjes tijd" is aangebroken? Voor het komende modeljaar heeft Kawasaki de populaire Vulcan S van een nieuw likje verf voorzien.

"Een succesvolle combinatie van modern technologisch gemak met een persoonlijkheid, dat de essentie van een custom stijl is", dat is volgens Kawasaki in een notendop de Vulcan S, door Team Green in 2015 op de markt gezet als de Cruiser 2.0, die met z'n cilinderinhoud van 649cc haaks stond op de Amerikaanse (Cruiser) filosofie dat de cilinderinhoud nooit groot genoeg kan zijn. 

Kawasaki liet met de Vulcan S zien dat groter niet altijd beter is, dat er ook met een 'kleintje' cruiser ontzettend veel lol te beleven is. De introductie begin 2015 in het warme zuiden van Spanje was dan ook legendarisch. Het tempo dat werd gereden sloeg eigenlijk he-le-maal nergens op, maar we stapten wel met z'n allen van de Vulcan S af met een dikke grijns op het gezicht. 

"Een wolf in schaapskleren" dekt de lading misschien nog wel 't best. De Vulcan S ziet eruit als een echte cruiser en is dankzij het Ergo-Fit optiepakket geheel naar eigen geur en smaak aan te passen voor wat betreft stuur, zadel en voetsteunen, en kan ook als een cruiser worden gereden, maar weet ook z'n mannetje te staan als je besluit om eens flink gas te geven. Menig sportievere fiets hebben we d'r in het verleden al mee afgetroefd. 

Voor het komende modeljaar 2021 heeft Kawasaki een drietal nieuwe kleuren bedacht, Metallic Spark Black, Metallic Flat Raw Graystone en Ebony. Prijs en levertijd is nog niet bekend.