Zoeken

Vespa Yacht Club: Vespa met vleugje zeilwereld

21 januari 2019
Je hebt Scooters, en je hebt Vespa, het Italiaanse merk dat sinds mensenheugenis synoniem staat voor stijl en elegantie. Met de Vespa Yacht Club, die nu te zien is op Het Salon in Brussel, bewijst Vespa dat stijl ook nog een overtreffende trap kent.

De Vespa Yacht Club is qua naam alleszeggend. Deze exclusieve special edition op basis van de Primavera 50/125 en de GTS 125/300 combineert de elegantie van Vespa met de flair van de nautische wereld. 

Kenmerkend voor de Vespa Yacht Club special editions is de witte body met vele subtiele, stemmig donkerblauwe accenten. Voorbeelden zijn naast de donkerblauwe graphics onder meer de opaque-blauwe velgen, de ‘tie’ op het front inclusief chroomdetails evenals de rubberen gripstrips op de voetensteun.

Dé eyecatcher van de Yacht Club special editions is echter zonder enige twijfel het volledig blauwe zadel, dat geïnspireerd is op de traditionele, autentieke ambiance van de zeilwereld. Het is voor het eerst in de historie van Vespa dat een zadel zo’n innovatieve look & feel heeft. Het zadel is verder voorzien van een witte bies die geheel rondom doorloopt.
 
De Vespa Primavera Yacht Club is per direct leverbaar als 50 cc bromscooter (45 km) en als 125 cc motorscooter. Prijzen beginnen bij € 3.809 voor de 50 cc-versie, als Primavera 125 is hij er voor € 5.109. De Vespa GTS Yacht Club wordt voorzien van een 125 of 300 cc motor vanaf het tweede kwartaal van 2019 leverbaar.
 
Prijzen van de GTS worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.