Zoeken

Triumph roept 2019 Speed Triple RS terug om probleem quickshifter

9 december 2019
Triumph heeft in de Verenigde Staten een terugroepactie uitgerold voor de Speed Triple RS. Het element van de quickshifter kan in contact komen met de bracket van het schakelmechanisme, met als resultaat een gemiste versnelling of valse neutraal.

April dit jaar ontving de kwaliteitsafdeling van Triumph feedback van de garantieafdeling betreffende de Triumph Shift Assist die bij de Speed Triple RS in contact kon komen met de bracket van het schakelmechanisme, waarna een onderzoek werd gestart. 

Een nieuwe bracket werd ontwikkeld met extra uitsparing voor de Triumph Shift Assist, welke vanaf augustus 2019 in de productielijn is toegepast, waarna het nog tot november zou duren voordat een terugroepactie werd uitgerold.

Het probleem betreft de Speed Triple RS met productiedata van 4 april 2018 tot en met 28 maart 2019. In documenten die in de VS aan de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) zijn overhandigd stelt Triumph dat de terugroepactie alleen geldt voor de Amerikaanse en Canadese markt.

Mocht je in het bezit zijn van de 2019 Speed Triple RS, dan adviseren we je toch maar even het schakelmechanisme te checken, aangezien bij ons in Europa de 2019 Speed Triple RS standaard met dezelfde quickshifter is uitgerust. Better safe than op je plaat gaan omdat plat in de bocht ineens een versnelling mist.