Zoeken

Triumph onthult reeds uitverkochte Speed Triple 1200 RR Bond Edition

5 oktober 2022
Het is vandaag op de kop af exact 60 jaar geleden dat de eerste James Bond film Dr. No in Londen in première ging. Reden voor Triumph om, voortbordurend op de samenwerking sinds No Time to Die, dat te vieren met de release van een superexclusieve Speed Triple 1200 RR Bond Edition. Die wordt strikt gelimiteerd tot slechts 60 stuks wereldwijd!

Ze waren d'r maar wat trots op bij Triumph, op de nieuwe samenwerking met James Bond als officiële motorpartner. Die samenwerking begon bij de meest recente James Bond film No Time to Die, waar een mooie rol was weggelegd voor de Tiger 900 en Scrambler 1200 XE. 

Om dat heugelijke feit te vieren werd, ondanks dat de release van de film vanwege de coronapandemie was uitgesteld, al in mei 2020 een Scrambler 1200 Bond Edition gelanceerd. De motor werd destijds door de Britten omschreven als een 'uiterst speciale, limited edition Scrambler 1200 met een uniek 007-ontwerp'. 

Waar bij de Scrambler 1200 Bond Edition de oplage wereldwijd op slechts 250 exemplaren was beperkt, zijn ze bij de nu aangekondigde Speed Triple RR Bond Edition wat exclusiviteit betreft nog een behoorlijke stap verder gegaan, hiervan worden er slechts 60 geproduceerd. Een voor elk jaar James Bond geschiedenis.

De nieuwe Speed Triple 1200 RR Bond Edition heeft een verfijnd driekleurenschema in Black, Granite Grey en Storm Grey met het officiële "60 Years of Bond"-logo op de flanken van de tank.

Alle 25 James Bond-films prijken, in hun originele lettertype, op de opvallende Bond Edition-tank. Inclusief de meest recente film, No Time To Die, die zoals gezegd de aftrap was van Triumph als motorleverancier van Bond.



De kopkuip is voorzien van een prachtig en opvallende geweerloopprints, die knipogen naar een van de meest iconische openingssequenties van een film aller tijden. De met de hand geschilderde gouden striping over de kopkuip en staartsectie is volgens de Britten de finishing touch geweest.

De stealthy look van de nieuwe Speed Triple 1200 RR Bond Edition wordt afgekruid met hoogwaardige custom goudkleurige logo's die over de hele motorfiets zijn aangebracht, en die mooi aansluiten het goud van de Öhlins-voorvork. Het driehoekige Triumph-logo op de tank springt ook uit de band door z’n unieke gouden details, die je ook aantreft op het Speed Triple 1200 RR-logo op de zijkuip.

De Speed Triple 1200 RR Bond Edition is wereldwijd gelimiteerd tot slechts 60 exemplaren, wat 'm behoorlijk uniek maakt. Ze worden stuk voor stuk genummerd van 1 tot 60 op een speciale plaque op de kroonplaat, voorzien van het officiële James Bond-logo.

Om de motor in ware James Bond-stijl te beschermen wordt elke gelimiteerde RR afgeleverd met een aangepaste 007-motorhoes voor binnengebruik. Ook de hoes is afgewerkt met aangepaste James Bond-details. Tot slot wordt elk van de zestig motoren geleverd met een uniek certificaat van echtheid, met de hand ondertekend door de CEO van Triumph, Nick Bloor.

De Speed Triple 1200 RR Bond Edition kost bij ons in Nederland € 27.495, € 25.295 bij onze zuiderburen, maar dat is louter ter informatie. Alle RR Bond Editions die namelijk beschikbaar waren voor de Benelux zijn namelijk al verkocht.