Zoeken

Triumph onthult Bonneville Speedmaster en Bobber Black

4 oktober 2017
Triumph heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht van het 2018 motornieuws. Tijdens de opening van het nieuwe bezoekerscentrum in Hinckley werden twee nieuwe modellen gepresenteerd: de Bonneville Speedmaster en de Bonneville Bobber Black.

 

De nieuwe Bonneville Speedmaster borduurt voort op de Triumph geschiedenis als laatste uitbreiding van de Bonneville familie. Volgens Triumph heeft de Speedmaster Hierbij heeft de nieuwe telg de sterkste genen mee gekregen van de Bobber, maar moet praktischer en veelzijdiger zijn dan ooit.

Triumph zelf omschrijft de Speedmaster als het tijdloze DNA van de Bonneville met de karakteristieken van een Bobber, waarbij te kiezen valt uit een solo en een duo zadel set-up, die over een ontspannen zithouding moet beschikken dankzij het Beach-bar stuur.

De Speedmaster beschikt verder over dubbele remschijven met krachtige Brembo twee-zuiger remklauwen, hoog gespecificeerde vering, en een onderscheidende kooivormige achterbrug voor een authentieke hard-tail look. De 1200 HT twin levert 106Nm koppel bij 4,000rpm en een topvermogen van 77PK bij 6,100rpm, waarbij een twin airbox voor een onderscheidend mooi en rauw geluid moet zorgen.

Net als de andere Bonneville modellen is ook de Speedmaster voorzien van ride-by-wire met twee rijmodi Road en Rain, schakelbare tractiecontrole en de laatste generatie ABS., een mechanische bekrachtigde koppeling en standaard Cruise Control. 

Bobber Black

In navolging van het grote succes van de Bonneville Bobber – de snelst verkopende motor in 115 jaar Triumph geschiedenis, tilt het Britse motormerk het model naar eigen zeggen naar een nog hoger plan in 2018, met de donkerdere, ruigere en sterkere Bonneville Bobber Black.

De Bobber Black onderscheidt zich niet alleen door z’n zwarte kleurstelling, maar moet een meer agressieve uitstraling hebben gekregen dankzij een 16” voorwiel, waar de standaard Bobber met een 19” exemplaar is uitgerust. Ook heeft de Bobber Black een dikkere 47 mm voorvork (41 mm op de gewone Bobber). 

Voor zowel de Bonneville Speedmaster als de Bonneville Bobber Black is er een unieke kledinglijn ontwikkeld. De lijnen bestaan uit diverse t-shirts, hoodies, een casual jas en twee motorjassen. Deze unieke collecties van hoogwaardige kleding zullen begin 2018 beschikbaar zijn bij de Triumph dealer.

Beschikbaarheid en prijzen
In de Benelux zullen zal de Bonneville Bobber Black beschikbaar zijn vanaf eind februari 2018, op korte termijn gevolgd door de Speedmaster die medio maart 2018 bij de Triumph dealers zal arriveren. Prijzen zullen later bekend gemaakt worden.