Zoeken

Terugroepactie voor 2017 Honda Fireblade en Fireblade SP

24 november 2017
Honda roept de 2017 CBR1000RR en CBR1000RR SP modellen terug omdat er mogelijk water in de tank kan komen. Een potentieel lek in de afdichting van de tankdop is de boosdoener.

Volgens Honda kan het afdichtrubber van de tankdop gaan opzetten, waardoor een gat tussen het rubber en de vulrand van de tank kan ontstaan. Bij een volle tank kan benzine tijdens acceleratie en remmen dan via de overstortpijp uit de tank kunnen lopen, maar omdat het maar kleine hoeveelheden betreft wordt dat niet als risico gezien.

Vervelender is echter dat via het gat water in de tank zou kunnen raken, waardoor de motor mogelijk uit kan vallen of minder goed gaan lopen en kan er mogelijk zelfs roestvorming aan de binnenkant van de tank ontstaan.

Honda dealers zullen de tankdop vervangen en de tank inspecteren op tekenen van water. In het geval van de CBR1000RR modellen zullen dan de tank, benzinepomp en injectoren worden vervangen. Bij de SP modellen met titanium tank zullen alleen de benzinepomp en injectoren hoeven te worden vervangen.