Zoeken

Sarolea Manx7; exclusieve elektrische supersport

18 juli 2018
Een kleine vier jaar na de herrijzenis van het merk, nog vele jaren meer na het stoppen van de oorspronkelijke productie en nagenoeg exact een jaar nadat de laatste SP7 de Electric TT op Man reed, keert het Belgische Saroléa nu eindelijk terug op de weg met de MANX7. Een complete motor, inclusief verlichting en kenteken.

De motor is nog steeds met de hand gebouwd en opgetrokken uit alleen maar high tech materialen, is de MANX7 een pareltje dat z'n weerga niet kent. En met het unieke design zul je dat niet snel over het hoofd zien. De MANX7 is gebaseerd op de eerste SP7 uit 2014, maar uiteraard toch van voor naar achter nauwkeurig onder de loep genomen. Het resultaat is strakker, slanker, moderner dan elke andere Saroléa tot nu toe.

Door gebruik te maken van onwijs veel carbon, aluminium en liefst nog veel meer exotische spullen, is de gewichtsverdeling van de MANX7 bijna exact 50/50. Het totaalgewicht is zelfs een heel acceptabele 217 kilo, inclusief 22 kWh batterijset. En voor de cijferfans: de motor maakt gebruik van een borstelloze DC motor die er zomaar even 120 kW en 450 Nm aan de uitgaande as uit gooit. Dat is ongeveer 2.8 seconden voor 0-100.

En als je dan toch bezig bent: de motor komt met de keus voor 14, 18 of 22 kWh accu's, goed voor 230, 280 of 330 kilometer actieradius. En wie zei er ook weer dat elektrische motoren niet praktisch waren?



De snellader kan de accu voor zo'n 85 procent opladen in niet meer dan 25 minuten.
Natuurlijk is de motor verder ook voorzien van de beste spullen, Öhlins voor en achter, Beringer remmen, OZ Racing velgen, Sportsmart TT banden, Rizoma voetsteunen, spiegels en overige spulletjes waar het kan, afgewisseld met titamium PRo Bolt bouten om het licht en sterk te houden. 

En dan wil je natuurlijk ook weten wat dat geintje kosten mag, nou hou je vast:
voor 14 kWh is het gat in je portemonnee € 42.975, voor 18 kWh tik je € 46.280 neer en wil je de volle 22 kWh, dan vraagt de notaris € 48.760 van je. En gek genoeg vinden we dat nog een soort meevallen, we hadden in elk geval meer verwacht. Zeker als je nagaat dat er in eerste serie maar een 20-tal van worden gemaakt.