Zoeken

Royal Enfield lanceert Bullet 500 Trials Works Replica

17 mei 2019
Royal Enfield presenteert de nieuwe Bullet 500 Trials Works Replica. Deze gelimiteerde uitvoering van de Bullet, die een eerbetoon aan de fabrieksmotorfiets van Johnny Brittain is, zal aan het eind van de zomer in een gelimiteerde oplage op de markt worden gezet.

Na decennialang zich voornamelijk op de Indiase markt te hebben gericht is bij het van oudsher Britse Royal Enfield duidelijk een andere wind aan het waaien. De komst van de eerste tweecilinder modellen was daar een eerste voorbeeld van, nu gevolgd door deze Trials Works Replica uitvoering van de Bullet 500. 

Nu zou je kunnen zeggen "boeie, het is en blijft een motor met meer dan een halve eeuw oude techniek," maar daar gaat het bij deze Bullet 500 Trials Works Replica niet om. Met deze gelimiteerde Bullet wordt voor het eerst ingespeeld op het erfgoed van 's werelds oudste nog steeds in productie zijnde motormerk, in 1901 opgericht. 

De Bullet 500 Trials Works Replica is een eerbetoon aan de fabrieksmachine van Johnny Brittain. Mocht die naam je niets zeggen, Brittain reed tot 1957 veel wedstrijden met Royal Enfield en behaalde meer dan 50 overwinningen in de 6 Days (ISDT), "Scott Trial" en andere kampioenschappen. 

De Bullet Trials Works Replica heeft een 499cc 1-cilinder en levert 27,2 pk (5.250 toeren) en 41,3 Nm (4.000 toeren). Hij is geheel in trial outfit uitgevoerd en leverbaar in twee kleurvarianten, groen en rood. En eerlijk is eerlijk, hij ziet er verdomd cool uit.

Voor de presentatie van deze unieke motorfiets heeft Royal Enfield gekozen voor een tweetal events een Europa: het Wheels and Waves festival in Biarritz (12 tot 16 juni) en het Café Racer Montlhery Festival op 22 en 23 juni. Ook dat is weer een stille getuige van de nieuwe wind die bij Royal Enfield aan het waaien is. 

 

De levering van deze gelimiteerde motorfiets zal zijn in september. De prijs van de Trails Works Replica zal bekend worden gemaakt tijdens het Café Racer Montlhery Festival maar zal niet hoger zijn dan die van een Classic Chrome 500 en die is € 7.198,- bij ons in Nederland en € 6.099,- in België. Meer info op www.royalenfield-benelux.com