Zoeken

Online reservering Vespa Elettrica open

12 oktober 2018
Het was een tijdje geleden al aangekondigd, maar nu is het eindelijk zover: de Vespa Eletrica kan online worden gereserveerd. Via een speciale website kun je er als de kippen bij zijn om de groene versie van de iconische scooter te reserveren.

Vanaf november, tegelijk met de EICMA-motorbeurs 2018 in Milaan, wordt de Vespa Elettrica op grote schaal via het Piaggio-dealernetwerk op de markt gebracht. De verkoop start in Europa en wordt vanaf begin 2019 uitgebreid naar de Verenigde Staten en Azië.

Nu moeten we eerst wel met de billen bloot. Hoe ontzettend vet wij de Elettrica ook vinden - alleen al omdat 'ie als twee druppels water op een 'normale' Vespa lijkt, de Italianen hebben er wel voor gekozen om 'm allereerst als bromscooter op de markt te zetten. Maar bij Mash maakten we deze week ook al een uitzondering en dat doen we voor deze Elettrica net zo graag. 

Bovendien; met een aandrijfunit die een piekvermogen van 4 kW kan leveren en de kenmerkende dynamische prestaties van een elektrische motor, laat de Vespa Elettrica elke traditionele 50 cc-scooter achter zich. Vooral als het op accelereren en wegrijden op een helling aankomt.


 
Vlot, wendbaar en aangenaam rijden in de stad. Zelfs bij de zeer lage snelheden van druk stadsverkeer, met het extra voordeel van totale stilte zonder de minste trilling. En als belangrijkste argument natuurlijk zonder uitlaatgassen.

De Vespa Elettrica biedt volgens de Italianen een maximaal rijbereik van 100 km, een cijfer dat zowel in de stad als daarbuiten stabiel blijft dankzij de moderne lithium-ionaccu van de scooter en een efficiënt systeem voor energierecuperatie dat de accu tijdens het remmen opnieuw bijlaadt. 

Om de accu op te laden, hoeft je enkel de kabel uit het helmcompartiment te trekken en aan te sluiten op een normaal stopcontact of op een van de openbare laadpalen. Het duurt slechts 4 uur om de accu volledig op te laden.
 
De Vespa Elettrica is in de belangrijkste landen van de eurozone verkrijgbaar en kost in Nederland € 6.629. Daarnaast wordt ook een nieuw, eenvoudig financieringsaanbod aangeboden op basis van een maandelijkse betaling van € 99. Met een kleine extra aanbetaling omvat het maandelijkse abonnement ook Vespa Care, een pakket met geplande onderhoudsbeurten (36 maanden of 10.000 km), een uitbreiding met 12 maanden garantie, een regelmatige technische accucheck en pechhulp met speciale diensten.


 
Deze financiële pakketten werden ontwikkeld door Piaggio Financial Services. Hét nieuwe financiële platform van de Piaggio Group dat opgericht werd vanuit het streven van de groep naar innovatie en voortdurende aandacht voor veranderende behoeften van klanten. Dit platform debuteert bij de lancering van de Vespa Elettrica.
 
Piaggio Financial Services is een speciaal systeem van klantgerichte diensten dat via samenwerkingen met de belangrijkste spelers op de markt een brede waaier van financiële producten aanbiedt. Zo kunnen klanten de oplossing kiezen die hen het best uitkomt: van een traditionele financiering via huurkoop tot mogelijkheden waar betalingen aan specifieke behoeften kunnen worden aangepast, naast all-inclusive oplossingen voor een vast maandelijks bedrag. Behalve de aankoop van het voertuig op afbetaling biedt dit ook de mogelijkheid van diverse verzekeringsdekkingen, onderhoud op geregelde tijdstippen, uitbreiding van garantie en toebehoren.
 
Het is geen toeval dat een innovatieve, milieuvriendelijke tweewieler als de Vespa Elettrica het eerste voertuig van Piaggio Group is dat met de financiële diensten van Piaggio Financial Services kan worden aangekocht. Vanaf 2019 worden de nieuwe financiële producten uitgebreid naar alle voertuigen van de groep: Piaggio-scooters, alle Vespa-modellen, Moto Guzzi’s, Aprilia’s en de commerciële voertuigen.