Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2020 Z900RS en Z900RS Cafe

13 september 2019
Kawasaki heeft het eerste nieuws voor 2020 wereldkundig gemaakt. Geen nieuw model helaas, maar wel nieuwe kleuren voor de Z900RS en Z900RS Café en eerlijk is eerlijk, die nieuwe kleuren zijn helemaal niet verkeerd.

De vakantie mag voor de meesten nog maar net achter de rug zijn, voor de meeste merken is deze tijd van het jaar wel de tijd om het nieuws voor het komende seizoen bekend te gaan maken. Te beginnen met de modellen die door blijven lopen, maar waarvan wel de kleuren en eventuele bestickering is aangepast. 

Zo heeft Kawasaki nu nieuwe kleuren bekend gemaakt voor de Z900RS en Z900RS Café. Mocht het je ontschoten zijn: de Z900RS is een eerbetoon aan de oorspronkelijke Z1 (900) uit 1972, het model dat Kawasaki definitief wereldwijd op de kaart zette en als grondlegger van de pk-oorlog - en daarmee als grondlegger van de moderne fiets zoals we 'm nu kennen - kan worden gezien. 

Bij de RS heeft Kawasaki tot in het kleinste detail geprobeerd om de fiets in de geest van de oorspronkelijke Z te maken, tot aan het onregelmatig stationair lopen toe, de RS Café is een Caféracer variant op dat oorspronkelijke concept. 

Qua design mogen de RS en RS Café geheel in de geest van toen zijn gemaakt, maar onderhuids zijn beide modellen helemaal bij de tijd. Sterker, de Z900RS (en dus ook de RS Café) zijn technisch gezien zelfs moderner dan de 'moderne' Z900, die het zonder radiaal gemonteerde remklauwen, tractiecontrole en instelbare rijmodi moet doen die wel op de RS zijn toegepast. 

Voor het komende seizoen heeft Kawasaki voor de Z900RS drie nieuwe schitterende kleuren bedacht met nog fraaiere namen. Te beginnen met Candytone Green, dat een weerspiegeling van de oorspronkelijke grafische uiterlijk van de Z1A - de opvolger van de Z1 - uit 1973 is. 

Daarnaast is hij verkrijgbaar in het stijlvolle Metallic Spark Black en Metallic Graphite Gray. De Z900RS Café wordt het komende seizoen geleverd en de kleuren Vintage Lime Green / Ebony. 

De 2020 Kawasaki Z900RS en Z900RS Café staan vanaf einde november bij de Kawasaki dealer in de showroom. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.