Zoeken

Nieuwe kleur voor 2023 Versys 650

3 oktober 2022
Als laatste van het populaire 650-platform werd de Versys 650 dit jaar van Kawasaki's bekende 4,3" TFT-kleurendisplay met Bluetooth connectiviteit voorzien, maar was wél de eerste die met tractiecontrole werd uitgerust. Voor modeljaar 2023 heeft Team Green z'n bestverkochte Dual Purpose motor een compleet nieuwe kleur gegeven.

 

Vooruit, je hebt gelijk, strikt genomen was de Versys 650 niet de allerlaatste motor van het 650-platform die van het bekende TFT-display werd voorzien. Met de Vulcan S heeft Kawasaki namelijk nog een vierde model in huis dat door dezelfde 180° twin wordt aangedreven, maar die staat ergens toch ver af van de andere drie modellen Z650, Ninja 650 en Versys 650. 

Bovendien verwachten we niet dat een modern TFT-kleurendisplay z'n weg zal gaan vinden naar een custom model. Net als dat dat never nooit zal gebeuren bij de Z650RS, het vijfde en meest recente model van het 650-platform. Die twee modellen wel meegerekend is de Versys 650 dus het op twee na laatste model van dat platform dat een TFT-display heeft gekregen, maar we denken wel dat 't het laatste model zal zijn.

Dat was trouwens zeker niet het enige dat Kawasaki bij de grote 2022 update had aangepast. Het design was behoorlijk opgefrist, met nu ook kieuwen onder de koplampunit à la de Ninja modellen én een veel, heel veel beter windscherm dat niet alleen qua design mooi op het neusje aansluit, maar ook nog eens supergemakkelijk in hoogte in te stellen is. Daarnaast was het de eerste van het 650-platform die met instelbare tractiecontrole werd uitgerust. 

Voor 2023 heeft Kawasaki enkel het kleurenpallet van de Versys 650 aangepast. Gebleven is Candy Lime Green, maar dan in iets andere vorm, volledig nieuw is de kleur Metallic Smoke Gold. Uiteraard zijn de aantrekkelijke accessoirepakketten gebleven en is de fiets ook leverbaar in 35kW trim.