Zoeken

Nieuwe kleur voor 2023 CRF300L

1 december 2022
Echt wereldschokkend is het niet, maar mocht je in de markt zijn voor een CRF300L en graag iets anders willen dan de standaard tricolore racekleuren van HRC, dan hebben we goed nieuws voor je. De CRF300L is voor 2023 namelijk ook in een nieuwe kleur leverbaar, Swift Gray.

Vanaf de eerste versie in 2012 als CRF250L op de markt gezet, hebben we wel iets met het kleintje Allroad van Big Red. Qua performance niet iets om de blits mee te maken, maar juist dat maakte ‘m super leuk. Het gebrek aan vermogen werd namelijk volledig gecompenseerd door een ‘gebrek aan gewicht’, waardoor je d’r ontzettend veel lol mee kon hebben.

In 2020 kreeg de motor een boost van vorm van een toename van de cilinderinhoud met 50cc, terwijl van het gewicht nog eens 4 kilo werd afgeknabbeld. Vanwege de grotere cilinderinhoud veranderde de naam in CRF300L, maar dat was meer dan logisch. 

De CRF250/300 was van meet af aan een enorm succes, wat de fiets volgens Honda een aantal factoren te danken had: de zeer herkenbare scherpe CRF-styling, de vlotte eencilinder, de zesversnellingsbak met slipperclutch, het responsieve en wendbare frame, de compacte afmetingen en de lange veerwegen. Wij vonden het wel FUN in dikke hoofdletters.

Voor modeljaar 2023 heeft Honda nu een nieuwe tweede kleurstelling voor de CRF300L bedacht: Swift Gray, met zwarte protectoren voor de voorvork en oranje graphics op de tank. Deze kleur komt naast het standaard Extreme Red, met rode protectoren voor de voorvork. De nieuwe kleur is trouwens alleen beschikbaar voor de CRF300L, de CRF300L Rally is nog steeds alleen leverbaar in Extreme Red.