Zoeken

MV kondigt Superveloce AGO aan, onthulling zaterdag in Misano

21 oktober 2021
MV Agusta kondigt de nieuwe gelimiteerde serie Superveloce AGO aan, een model dat 15-voudig wereldkampioen en MotoGP legende Giacomo Agostini viert. De Superveloce AGO zal aanstaande zaterdag 23 oktober op het circuit van Misano worden onthuld tijdens de Emilia Romagna Grand Prix.

Een Superveloce, maar dan overgoten met een AGO-saus en in gelimiteerde oplage met een exclusief prijskaartje uitgebracht, dat is in een notendop de door MV Agusta aangekondigde Superveloce AGO, die aanstaande zaterdag op het circuit van Misano zal worden onthuld. En niet alleen dat, de racelegende zal d'r ook mee het circuit op gaan.

Een historische paraderonde zal dat zijn, wat zeg nou zelf: hoe vaak komt het voor dat iemand op een naar zichzelf vernoemde motor een paraderondje mag rijden tijdens een MotoGP event? 

Giacomo Agostini zal op de naar hem vernoemde Superveloce AGO tijdens dat paraderondje worden vergezeld door Simone Corsi, MV Agusta Forward Racing Moto2-rijder, op zijn F2 die dezelfde kleurstelling zal hebben als die van Ago. 

In feite zullen beide Moto2 MV Agusta's het komend weekend hetzelfde kleurenschema hebben als een eerbetoon aan Giacomo's race-erfgoed en de nieuwe Superveloce.

De Superveloce AGO zal worden geproduceerd in een gelimiteerde serie van 311 eenheden, één voor elk van Agostini's carrièreoverwinningen, waarvan de eerste 15 gewijd zijn aan zijn Wereldkampioenschappen, een record dat nog steeds ongeslagen is.

Zaterdag worden alle details van de Superveloce AGO officieel onthuld.