Zoeken

MV Agusta kondigt Superveloce aan voor 2020

21 mei 2019
Goed nieuws voor fans van de Superveloce, de übervette retro-Supersport waarmee MV Agusta het afgelopen jaar de sier maakte op de EICMA in Milaan. In 2020 wordt de fiets in productie genomen, zo hebben de Italianen deze week op Instagram aangekondigd. Wacht even, stond die lancering niet voor dit najaar gepland?

We hadden het natuurlijk kunnen weten, dat toen MV Agusta het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan de Superveloce presenteerde en daarbij vertelde dat het weliswaar nog een prototype was, maar dat de productieversie niet lang op zich zou laten wachten. Najaar 2019 om precies te zijn. 

Afgaand op MV's post op Instagram is 'najaar 2019' iets té enthousiast geweest. Of moeten we zeggen 'opnieuw iets té', want het is niet voor het eerst dat door MV een model wordt gepresenteerd, om daarna de uiteindelijke productie jaren op zich te laten wachten. 

Het goede nieuws is echter dat MV in het verleden wél telkens weer heeft bewezen dat afstel toch echt géén uitstel is, hoe glashard het spreekwoord ook moge zijn, en dat zal bij deze Superveloce niet anders zijn. En eerlijk is eerlijk, de fiets is zo beregeil dat 'ie de moeite van het wachten zeer zeker wel waard is. 

Nog even, mocht je het vergeten zijn, het idee van de Superveloce in een notendop. De Superveloce is gebaseerd op de F3 800, maar zal volgens de Italianen daar de overtreffende trap van zijn. Remmen, blok en rijwielgedeelte zijn aangepast om de performance te versterken. 

Zo heeft het blok een nieuw mappen waarbij wordt gehint op (nog) meer vermogen (wie ooit op een F3 800 heeft gereden begrijpt deze 'nog') en het nieuw ontworpen uitlaatsysteem is gebaseerd op het klassieke 3-1-3 systeem, maar dan met asymmetrische geplaatste dempers: twee rechts en een links. Inderdaad, net als de MV's van vroeger.