Zoeken

MV Agusta kondigt 2018 F4 RC aan

10 oktober 2017
Na recent de in samenwerking met Lewis Hamilton ontworpen F4 LH44 te hebben gepresenteerd heeft MV Agusta nu ook de 2018 versie van de F4 RC aangekondigd. Net als afgelopen jaar zal ook nu de 212 pk sterke F4 in een beperkte oplage van slechts 250 stuks worden geproduceerd.

We hadden er natuurlijk op kunnen wachten, dat na de recente presentatie van de F4 LH44 ook met een gelimiteerde oplage van de F4 RC, een replica van de machine waarmee Leon Camier in het WK Superbike rijdt, zou gaan komen. Niet in de laatste plaats omdat het geheel past in

MV’s strategie om zich weer te gaan richten op de productie van exclusieve, voor normale stervelingen onbetaalbare motoren.

En dat is op zich goed nieuws voor de liefhebbers van Italiaans met een goed gevulde knip, die niet echt gecharmeerd zijn van de Hamilton editie, maar wel op zoek zijn naar iets exclusiefs. 

Net als de F4 LH44 wordt ook deze F4 RC aangedreven door het Corsa Corta viercilinder motorblok met 79 mm boring en 50,9 mm slag, centraal geplaatste nokkenasketting en radiale kleppen, goed voor een topvermogen van 205 pk, wat met de racekit tot 212 pk kan worden vergroot. 

Wat rijwielgedeelte betreft is de 2018 F4 RC voorzien van het beste uit huize Öhlins, ofwel een NIX30 upside down voorvork met TiN coating en een TTX36 achtershock met piggyback reservoir. Uiteraard geheel naar eigen geur en smaak in te stellen. Tot stilstand krijg je de MV met Brembo 30 mm 4-zuiger GP Monobloc remklauwen en 320 mm schrijven, waar een Bosch 9 Plus Race Mode ABS met RLM (Rea Wheel Lift-up Mitigagion, ofwel anti-stoppie) aan is gekoppeld.

Net als de eerste en de tweede F4 RC wordt ook deze derde editie van de F4 RC geleverd met een speciale kit, die netjes in een houten kistje is verpakt. De kit omvat onder andere een full titanium uitlaatsysteem, carbon plaatjes, een snelspuit-tankdop, lichtgewicht boutjes en kleine onderdelen. Uiteraard wordt de F4 RC geleverd met een certificaat van echtheid. Hoeveel deze MV Agusta F4 RC gaat kosten en vanaf wanneer ze ‘m gaan uitleveren is niet bekend.