Zoeken

Moto Guzzi maakt prijs bekend van V85 TT

8 januari 2019
Moto Guzzi heeft de prijs bekend gemaakt van de nieuwe V85 TT. Guzzi's hippe allroad, die vanaf februari bij de officiële dealers te aanschouwen is, heeft een prijskaartje van € 13.695 en dat is in onze ogen nog helemaal niet verkeerd.

Guzzi's opvolger van de Stelvio, die met de overgang naar Euro4 met de stille trom uit het gamma werd genomen, is na de V9 het tweede model uit Mandello del Lario dat wordt aangedreven voor de 853cc luchtgekoelde 90° V-twin. Ontworpen voor Guzzisti die naast het geasfalteerde het onverharde niet schuwen. 

De V85 TT is trouwens méér dan de zoveelste allroad, met de fiets blaast het merk een rijke en avontuurlijke offroad geschiedenis weer een nieuw leven in, maar dan met een moderne interpretatie van de klassieke Enduro. Wat uitstraling betreft heeft Guzzi dan ook precies de juiste snaar geraakt, net als BMW dat met de retro R nineT G/S heeft gedaan. 

In tegenstelling tot die G/S, die als basis het R nineT platform heeft, is de V85 TT vanaf scratch ontworpen. Het frame is compleet nieuw en bestaat uit stalen buizen, om het geheel zo licht mogelijk te maken, waarbij het blok als dragend deel in het rijwielgedeelte is opgenomen. Ruime veerwegen moeten daarbij de V85 TT geschikt avontuur in het terrein hebben gemaakt. 

Het kloppende hart van de V85 TT is een 853cc luchtgekoelde 90o V-twin met twee kleppen per cilinder. Deze nieuwe ‘acht-en-een-half’ van Moto Guzzi levert 80 pk en een indrukwekkend koppel van 80 Nm, waarvan 90% al beschikbaar is vanaf 3.750 omwentelingen. Hoewel dit het eerste blok van Moto Guzzi is dat gemakkelijk 8.000 tpm draait, doet hij zijn werk traditiegetrouw al vanaf zeer lage toerentallen.

De V85 TT beschikt over drie verschillende rijmodi – Road, Rain en Offroad – waarbij de instellingen van het motormanagement, het ABS en de MGCT tractiecontrole eenvoudig aan de verharde of onverharde omstandigheden aan te passen zijn. Voor de overbrenging heeft Moto Guzzi de voorkeur gegeven aan onderhoudsvrije cardanaandrijving boven een ketting.
 
De Moto Guzzi V85 TT arriveert in februari bij de officiële Moto Guzzi-dealers, waar hij nu al te bestellen is voor het prijskaartje van € 13.695,00. En dat is inclusief 21% btw, rijklaarmaak- en kentekenkosten en 2 jaar gratis Road Assistance.