Zoeken

Meer van 8000 testrit aanmeldingen voor Moto Guzzi V85 TT

7 februari 2019
Moto Guzzi is z'n momentum aan het opbouwen voor de nieuwe V85 TT. Guzzi's nieuwe Allroad zal vanaf eind deze maand bij de Guzzi dealer en Motoplex stores te bezichtigen zijn, wat tevens de aftrap is van de Moto Guzzi Test Rides.

Meer dan 8.000 motorrijders (en niet te vergeten motorrijdsters) vanuit heel Europa hebben zich sinds de onthulling van de V85 TT afgelopen jaar tijdens het Open House weekend in de fabriek in Mandello del Lario aangemeld voor een proefrit, en dat is best een indrukwekkend cijfer voor een kleine fabriek als Moto Guzzi als je het ons vraagt. 

Met de V85 TT, waarvan de productie om precies te zijn gisteren is opgestart, keert Moto Guzzi weer terug naar de wereld van Enduro Touring, sinds de Stelvio als gevolg van Euro 4 uit productie werd genomen. De V85 TT is volgens de Italianen de eerste klassieke Reis Enduro, aangedreven door 850cc 90° V-twin die we al kennen van de V9, goed voor 80 pk en 80 Nm koppel.

De nieuwe motorfiets biedt standaard een premiumuitrusting om zijn berijder te plezieren, zowel tijdens woon-werkverkeer als op reis en tijdens offroadavonturen. Zo biedt hij multimap ride-by-wire-gashendelbediening, ABS en tractiecontrole. Dankzij de Moto Guzzi MIA-app kan de bestuurder zijn smartphone verbinden met zijn motorfiets, waardoor de functies van de instrumenten verder worden uitgebreid. Er is ook een brede selectie speciale accessoires verkrijgbaar.

Volgens Guzzi is in de paar maanden dat de speciale website www.discoverv85.motoguzzi.com in de lucht is, het portaal al door duizenden motorrijders bezocht, die alles willen weten van de nieuwe fiets. Motorrijders die inmiddels een proefrit hebben aangevraagd komen it Italië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Oostenrijk. 

Ook in de Benelux is de belangstelling groot, met ruim 180 proefritaanvragen in zowel België als Nederland. Een paar dagen geleden zijn de orderboeken ook opengegaan voor de Amerikaanse markt. 

Vanaf maart staat de Moto Guzzi V85 TT bij de officiële dealers, en kunnen ook hier de eerste proefritten gemaakt worden. De prijs van de V85 TT bedraagt € 13.695 en dat is inclusief alle onvermijdbare kosten en 2 jaar gratis Road Assistance.