Zoeken

KTM kondigt 2022 450 RALLY FACTORY REPLICA aan

23 juni 2021
KTM heeft de 2022 versie van de 450 RALLY FACTORY REPLICA aangekondigd, het dichtst wat wij gewone stervelingen bij de fabrieksmachines kunnen komen waarmee de Oostenrijkers deze eeuw ongekend veel successen in de rallysport hebben behaald.

De KTM 450 RALLY FACTORY REPLICA is ontwikkeld met behulp van feedback van Toby Price, Matthias Walkner en Sam Sunderland van Red Bull KTM Factory Racing en is synoniem geworden voor rallycompetitie. Klaar om rechtstreeks uit zijn krat te racen, is de fiets ontworpen om rallyracers van over de hele wereld hun grenzen te laten verleggen.

De KTM 450 RALLY FACTORY REPLICA, in zijn frisse versie voor 2022, is volgens KTM ontworpen om te voldoen aan de zwaarste eisen van rallyracen, en moet even efficiënt zijn in het rijden door zandduinen met hoge snelheid als bij het navigeren door moeilijk verpakte technische secties. 

De motor is gebouwd rond een krachtige, in de racerij bewezen en uiterst betrouwbare 450 cc SOHC-motor met brandstofinjectie, die is gekoppeld aan een wedstrijdchassis met perfecte flex-eigenschappen.

Een brede reeks geavanceerde onderdelen die in de competitie zijn ontwikkeld benadrukken de exclusiviteit van deze machine nog meer. Dit omvat een set kampioenschapswinnende WP XACT PRO close cartridge voorvork met hightech Cone Valve-technologie. Al met al toont de 2022 KTM 450 RALLY FACTORY REPLICA zijn toewijding door toepassing van echte race-bewezen techniek aan iedereen die op het hoogste niveau willen concurreren. 

Het 2022 model heeft verder ook een PANKL Racing Systems versnellingsbak, waardoor een meer lineaire versnellingsverdeling ontstaat, waarbij dezelfde overbrengingsverhoudingen behouden blijven als die op de Red Bull KTM Factory Racing-machines.

KTM 450 RALLY FABRIEK REPLICA – MODEL HIGHLIGHTS
// Limited edition-model [80 stuks]
// Een pure READY TO RACE-machine
// Krachtige 450 cc SOHC-motor met brandstofinjectie
// Race-spec chassis ontwikkeld in competitie
// WP XACT PRO 48 mm gesloten patroonvorken [Cone Valve]
// WP XACT PRO volledig instelbare schok
// Hoogwaardige Akrapovič uitlaatč
// Ontworpen voor cross-country racen in meerdere fasen

Slechts 80 van deze exclusieve machines zullen beschikbaar worden gesteld voor 2022, tegen een vast prijskaartje van € 25.900 (exclusief btw & verzendkosten) met beschikbaarheid vanaf september 2021. Een service- en ondersteuningspakket is ook beschikbaar voor een beperkt aantal rijders tijdens de komende Dakar Rally tegen een meerprijs voor alle KTM Rally-modellen.