Zoeken

KTM komt met 450 SX-F HERLINGS REPLICA

19 september 2018
We kunnen ze geen ongelijk geven. Na de weergaloze FIM MXGP Motocross-wereldtitel die Jeffrey Herlings als eerste Nederlander ooit behaalde, voor zijn thuispubliek in Assen nota bene, kondigt KTM een zeer speciaal motocross-model aan: de KTM 450 SX-F HERLINGS REPLICA. Het ijzer smeden als het heet is, heet dat.

Het is een memorabel jaar geweest in de MXGP, waarin Jeffrey Herlings echt de hoogte- en dieptepunten van de motocross heeft doorgemaakt. Ondanks een sleutelbeenbreuk halverwege het seizoen heeft de KTM-ster het merendeel van de wedstrijden in 2018 gedomineerd. De 24-jarige Herlings pakte zijn eerste FIM MXGP-wereldtitel in de voorlaatste GP van het seizoen, met een ongelooflijk aantal van 14 dubbelzeges dit jaar – tot nu toe. 

Terwijl de festiviteiten rond zijn vierde wereldtitel nog volop aan de gang zijn, lanceert KTM ter ere van de Nederlandse coureur de KTM 450 SX-F Herlings Replica. Jeffrey Herlings onthulde de machine vanmorgen tijdens een media-evenement in Valkenswaard – een plaats waar ‘The Bullet’ vele overwinningen heeft behaald.
 
De KTM 450 SX-F Herlings Replica is een Europees model in gelimiteerde oplage en zal in januari 2019 bij de dealers staan. Deze crosser ziet eruit als een fabrieksmotor en heeft een reeks upgrades ten opzichte van het standaardmodel, waaronder een Akrapovic-einddemper, Hinson-fabrieks-koppelingsdeksel en een benzinetank met gefreesde tankdop.
 
Deze motor, die de meest READY TO RACE machine is in de KTM-motocrosslijn, heeft Factory-wielen met geanodiseerde wielnaven, een Factory-kroonplaat, een composietmateriaal-carterplaat, een Factory-zadel met Selle Dalla Valle-logo, een voorremschijf-protector, een Factory-startvoorziening voor de voorvork en een oranje achtertandwiel. Dit vierversnellingsmodel heeft ook een unieke Red Bull KTM-kleurstelling in Herlings’ design en een oranje frame in de stijl van de fabrieksmotoren. 


 
Jeffrey Herlings: 
"Ik was zo opgewonden toen ze me vertelden dat er een KTM 450 SX-F Herlings Replica zou komen! Ik rij mijn hele carrière al met KTM en we hebben hard gewerkt om door moeilijke tijden te komen, en we hebben heel veel te vieren gehad samen. We zijn een familie, niet alleen in het rennerskwartier, maar ook in Oostenrijk, dus deze motor betekent echt veel voor mij. Dit jaar is ongelooflijk geweest qua resultaten en zelfs met de blessure was ik in staat om sterk terug te komen en de titel te winnen. Om dat te doen voor mijn thuispubliek was echt geweldig! Het is een eer voor me dat er nu een motor te koop is die eruit ziet als mijn wedstrijdmotor – ik hoop dat de klanten hem echt gaaf vinden.”

 
Herlings heeft 31 van de tot nu toe verreden 38 races gewonnen dit jaar en daarmee overtuigend de titel gepakt, terwijl zijn teamgenoot Tony Cairoli zeker is van de tweede plaats in de eindstand, met nog één GP te gaan, die van Italië in Imola.
 
Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad:
"Jeffrey’s seizoen is een fantastisch verhaal en hij is werkelijk uitmuntend geweest – we zijn trots dat hij de FIM MXGP Motocross-wereldtitel heeft behaald. Tegen het einde van het vorige seizoen was hij al zo sterk, en ook het winnen van de race in Amerika was een hoogtepunt voor hem, maar dit jaar is gewoon weergaloos. Na de CaIroli Replica die we enkele jaren geleden hebben uitgebracht, wilden we eer betonen aan Jeffrey’s prestaties met de KTM 450 SX-F Herlings Replica. Dit model heeft speciale specificaties met Herlings’ design en is een geweldige machine voor Europese rijders die de ultieme READY TO RACE-machine willen hebben.”