Zoeken

Kawasaki onthult eerste EV-prototype

4 oktober 2022
Op de Intermot in Keulen heeft Kawasaki het doek gelicht van het eerste officiële prototype van de elektrisch aangedreven line-up, die de komende jaren zal worden uitgerold. Het geeft ons een idee de groene wereld er volgens Kawasaki over enkele jaren uit zal zien.

Het EV-model, dat voor het eerst in actie werd gezien tijdens het Suzuka 8 Hour-evenement, was een onderdeel van een uitgebreide toespraak die werd gepresenteerd door de algemeen directeur van Kawasaki Motors Europe, de heer Masaya Tsuruno.

Reflecterend op de toezegging van de heer Hiroshi Ito, de president van Kawasaki Motors, om tegen 2022 wereldwijd ten minste drie elektrische voertuigen te presenteren, benadrukte Tsuruno-San dat het prototype - dat alleen tijdens de persconferentie te zien was - de basis zou vormen van een daadwerkelijke toekomstige productiemachine.

Terwijl hij de voortdurende inzet van Kawasaki voor interne verbrandingsmotoren onderstreepte, voegde Tsuruno eraan toe dat zowel E-fuel als Bio-fuel tot de opties behoorden die worden overwogen, naast het veel gerapporteerde onderzoek naar waterstof als een mogelijke CO2-neutrale keuze.

Met zijn enorme interne middelen en ervaring, zegt Kawasaki zich in een goede positie te bevinden om een ​​belangrijke rol te spelen in zowel de transportevolutie via nieuwe als opkomende technologie, naast een naar eigen zeggen benijdenswaardige staat van dienst op het gebied van innovatie op het gebied van interne verbrandingsmotoren. 

En, zoals Tsuruno-San het uitlegde, is het bedrijf actief betrokken bij partnerschappen die niet beperkt zijn tot alleen de tweewielige wereld, maar zowel auto- als andere toekomstgerichte technologieën omvatten. "We zijn zeer gemotiveerd en sterk verbonden en zullen ons onderzoek en onze ontwikkeling voortzetten," aldus Tsuruno-San.

Tot slot onthulde Tsuruno dat het bedrijf zich inzet om het merk Kawasaki verder te versterken, producten en diensten aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de klant, onderzoek naar CO2-neutraliteit voort te zetten en elke mogelijkheid te verkennen.