Zoeken

Kawasaki maakt prijs Ninja 1000SX bekend

28 november 2019
Bij Kawasaki beginnen ze op de kleintje te letten. Na op de EICMA in Milaan de nieuwe Ninja 1000SX te hebben onthuld heeft Kawasaki nu de prijs van haar troef in het Sporttour segment bekend gemaakt, en die ligt niet veel hoger dan de oude Z1000SX.

We vinden het zo'n beetje de Laatste der Mohikanen van het ooit o-zo populaire Sporttour segment, waar in het verleden elke merk wel met een of meerdere modellen in de pap probeerde te brokkelen (Suzuki GSX-F, Ducati ST2/3/4, Aprilia Falco, Triumph Sprint ST, Honda VFR, om er maar eens een paar te noemen). 

De opkomst van het Allroads enerzijds voor wie comfort het belangrijkste is en sportieve Nakeds anderzijds voor wie sportief juist het belangrijkste criterium is heeft echter tot een teloorgang van de Toursport geresulteerd. 

Behalve dan bij Kawasaki, waar men nog steeds vast blijft houden aan het Toursport concept, omdat dit eigenlijk het beste van beide werelden biedt. En dat kunnen we wel waarderen, zeker omdat we begin vorig jaar nog bij -10 hebben ervaren hoe comfortabel en sportief de Z1000SX wel niet is. 

Om dat nóg beter tot uiting te brengen is de Toursportieve fiets een naamsverandering ondergaan en gaat vanaf nu als Ninja 1000SX door het leven, om 'm in lijn met de andere Ninja modellen te brengen. Ninja als Sportief en SX voor het vleugje Tour. 

Naast dat 't beestje dus een nieuwe naam heeft gekregen heeft Kawasaki 'm ook onderhuids compleet vernieuwd. Ja, het blok is nagenoeg hetzelfde gebleven, maar dan nu met ride-by-wire gasklepbediening, wat toepassing van cruise control mogelijk heeft gemaakt. 

Da's niet het enige dat Team Green heeft voorzien: een standaard Quick Shifter, 4 Geïntegreerde rijmodi met een combinatie van KTRC- en Power Modes, Intelligent antiblokkersysteem, Kawasaki’s unieke Cornering Management functie en een TFT kleurendisplay met smartphone connectiviteit. 

Wat dat mag kosten?? Medio februari staat de Ninja 1000SX bij de Kawasaki dealer in de showroom vanaf €15.849,- in de kleuren Emerald Blazed Green / Metallic Carbon Gray / Metallic Graphite Gray en Pearl Blizzard White / Metallic Carbon Gray / Metallic Spark Black. Voor de kleur Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black moet €16.049,- op tafel worden gelegd.