Zoeken

Kawasaki goes Green

12 november 2019
Kawasaki is niet alleen in onze ogen, maar straks ook in de ogen van Greta Thunberg Team Green. In deze afgelopen week op YouTube geplaatste video wordt een elektrische motor aangekondigd, die volgens Kawasaki baanbrekend zal zijn.

Dat Kawasaki al een elektrische motor had ontwikkeld toen Greta Thunberg nog in de poepluiers wist Matsuda-san ons enkele jaren geleden al te vertellen tijdens de teampresentatie van het Kawasaki Racing Team in Barcelona. 

Volgens Matsuda was de elektrische motor zelfs nagenoeg productieklaas geweest, maar had hij er destijds geen brood in gezien. En tijdens dat gesprek nog steeds niet, omdat het grote nadeel van een motor het enorme gewicht aan accu's is om een beetje actieradius te realiseren.

Kawasaki's Senior Manager van de R&D afdeling heeft echter z'n mening volledig bijgesteld, zo blijkt uit de video waarin een eerste elektrische motor wordt aangekondigd. En niet zomaar een motor: het concept dat in de video wordt getoond zal volgens Matsuda het baanbrekende design van toekomstige motoren beïnvloeden. Getoond wordt onder andere manuele transmissie en een duimbediend regeneratief remsysteem.

"Uiteraard, zelfs onze elektrische motoren zijn ontwikkeld conform onze RIDEOLOGY ontwikkelingsfilosofie. Ze zullen opwindend zijn, lekker om mee te rijden en een reflectie van Kawasaki's passie. Deze motoren zullen absoluut een glimlach op je gezicht brengen. Je kunt er naar uit kijken ze in de nabije toekomst te zien," aldus Matsuda.