Zoeken

Kampioenskleuren voor GSX-R1000R

23 november 2020
Suzuki toont drie nieuwe kleuren voor de GSX-R1000R. Het Supersport vlaggenschip van Suzuki wordt leverbaar in twee verschillende zwarte varianten én in de kampioenskleuren: zilvergrijs met blauw.

De kleurencombinatie van de eerste Suzuki waarmee Suzuki deelnam aan motorraces was zilvergrijs met blauw. Ter ere van het honderdjarig bestaan van Suzuki kwamen die kleuren dit jaar terug op de MotoGP racers van Álex Rins en Joan Mir. Na de race in Valencia zijn het ook de kampioenskleuren van 2020, toen Joan Mir gekroond werd tot kampioen en Team Suzuki Ecstar als beste team.

Dit najaar wordt ook de Suzuki GSX-R1000R in de legendarische kleurstelling geleverd. Met zijn 202 pk sterke 999,8 cc viercilinder, variabele kleptiming, variabele inlaatkelken, Motion Track TCS met 10 standen, Launch Control, Quickshifter, Ride-by-Wire en een variabele SET-alpha uitlaatspruitstuk-configuratie, is het niet alleen de allersterkste GSX-R die er ooit is gemaakt, maar ook de meest geavanceerde.

Naast de zilvergrijs met blauwe GSX-R1000R komen er ook twee zwarte varianten. De eerste is volledig matzwart, met hoogglans zwarte letters. Ook staat hij op opvallende gouden wielen, die samen met de goudkleurige Showa BFF-voorvork voor het nodige contrast zorgen.

Dezelfde goudkleurige Showa-voorvork wordt gecombineerd met een in het oog springende oranje striping op de tweede zwarte variant van de GSX-R1000R. Bij deze versie zijn de letters SUZUKI wit, waarmee ze direct opvallen.

Het blijft niet enkel bij nieuwe kleuren, de GSX-R1000R krijgt ook een aantal technische updates. Zo beschikt de motor nu over een zwarte uitlaat, verstelbare swingarm, met staal omvlochten remleidingen ook krijgt hij Bridgestone Racing Street RS11-banden die de rij-eigenschappen nog verder verbeteren.



De eerste exemplaren van de GSX-R1000R in de nieuwe kleurstellingen zijn beschikbaar vanaf december. Prijzen worden later bekendgemaakt.