Zoeken

Indian verloot unieke FTR Loeb bij proefritactie

7 februari 2023
Om verkeer naar de dealer te creëren (en dientengevolge hopelijk de verkoop een boost te geven) hebben ze bij Indian een ludieke actie bedacht. Wie de komende maanden een proefrit maakt op een Indian maakt kans op een door Sébastian Loeb en Tank Machine ontworpen custom Bike FTR Loeb.

Zonder proefrit krijg je tegenwoordig geen motor meer verkocht. Dat zijn ze zich ook bij Indian Motorcycle terdege van bewust en dus hebben ze een unieke proefritactie bedacht waarbij een van de twee speciale Indian FTR custom bikes te winnen valt. 

De twee FTR Loeb motoren zijn door Sébastien Loeb ontworpen en door de bekende Franse custom-bouwer Tank Machine gebouwd. Een van die twee motoren wordt weggegeven en om de prijs nóg specialer en exclusiever te maken zal het tweede exemplaar van deze unieke FTR Loeb aan Sébastien Loeb zelf worden aangeboden.

Het enige wat je moet doen om kans te maken op deze unieke fiets is tussen 8 februari en 15 mei een proefrit maken op een nieuwe Indian, door je op de website van Indian aan te melden, een Indian Motorcycle-dealer te selecteren en bij deze dealer een proefrit met een FTR-model maken.

Met deelname aan onder andere het WRC, het WTCC, de Pikes Peak International Hill Climb (die sinds enkele jaren helaas niet meer voor motoren is), de Dakar-rally en verschillende rallycross- en Xtreme E-kampioenschappen is de carrière van Sébastien Loeb met recht uitzonderlijk te noemen. In al deze disciplines liet hij zijn legendarische vaardigheden zien waardoor hij menig record wist te vestigen. 

Minder bekend is dat Sébastien Loeb zijn passie voor gemotoriseerde sporten ontwikkelde tijdens lokale bromfietswedstrijden om vervolgens met een motorfiets deel te nemen aan circuitraces en enduro-wedstrijden.

Hoewel Loeb vaker achter het stuur van een auto wordt gezien, laat hij geen kans onbenut om met een motor de weg op of het terrein in te gaan. Sinds hij in februari 2022 begon als ambassadeur van Indian Motorcycle is hij een enthousiast rijder van een Indian FTR R Carbon.

Sébastien Loeb:
“Motorrijden is altijd al een passie van me geweest en mijn carrière had er heel anders kunnen uitzien als ik vóór mijn autosporttijd een goed aanbod had gehad in de motorsport. Motorrijden is een unieke ervaring. De sensaties verschillen volledig van die van autorijden. En de FTR was voor mij de perfecte keuze.”

“Ik ben een groot fan van de unieke stijl en prestaties van de FTR. Het was dan ook een hele eer om samen met Tank Machine een uniek exemplaar te mogen ontwerpen. Ik kan niet wachten tot ik de motorfiets in het echt zie. Ik weet zeker dat de winnaar deze FTR net zo geweldig zal vinden als ik.”


Met de FTR Loeb hebben Loeb en Tank Machine een unieke interpretatie gegeven van de Amerikaanse V-twin, als eerbetoon aan de negen WRC-titels en de motorfietspassie van Sébastien. Het is nu aan Tank Machine om de komende maanden deze machine met metaal en lak tot leven te brengen. 

Tank Machine en Indian Motorcycle hebben al regelmatig samengewerkt bij allerlei projecten. Het begon allemaal met de Super Scout in 2016 die ook voor een prijswinnaar was bestemd.

Eind mei zal de willekeurige trekking plaatsvinden om de gelukkige winnaar te selecteren. Hij of zij gaat dan in juni op een vip-reis naar Wheels & Waves om kennis te maken met het team van Tank Machine en de FTR Loeb overhandigd te krijgen.

Meer informatie: https://www.indianmotorcyclebenelux.com/ftr-loeb-form/