Zoeken

Indian roept Chief, Chieftain, Roadmaster en Springfield terug om foutieve melding versnellingsindicator

8 november 2019
Indian heeft een flinke terugroepactie uit moeten schrijven. De schakelaar van de versnellingsindicator kan roesten, waardoor in het display een valse neutraal kan worden gemeld. De terugroepactie geldt voor de modellen Chief, Chieftain, Roadmaster en Springfield van 2014-2019.

Een jaar geleden wist men bij Indiaal dat er bij de contacten van de schakelaar van de versnellingsindicator roestvorming kon ontstaan, waardoor in het display abusievelijk de neutraalstand kon worden getoond terwijl de motor in een versnelling stond, na vanuit de markt enkele meldingen te hebben gehad, maar vond dat er geen onaanvaardbaar risico was en sloot om die reden een terugroepactie uit. 

Tegen augustus dit jaar waren echter nieuwe incidenten gemeld, waarop Polaris besloot om het onderzoek te heropenen. Terwijl het onderzoek van Polaris in afwachting was deed de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) in de VS ook navraag over twee incidenten uit 2018. Na alle informatie in overweging te hebben genomen heeft Polaris nu wel besloten dat er sprake van een veiligheidsissue is en een terugroepactie uitgerold. 

Om het probleem te ondervangen heeft Indian de weerstanden binnen de versnellingsindicator schakelaar aangepast om te voorkomen dat door oxidatie dezelfde weerstand ontstaat als de waarde in het geval van neutraal. De nieuwe schakelaar zal echter pas in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar zijn. 

Indian heeft haar dealers nu instructies gegeven hoe de schakelaar kan worden schoongemaakt en gaat alle 52.745 klanten over het probleem informeren. Zolang het nieuwe onderdeel nog niet beschikbaar is adviseert Indian haar klanten om voor het starten altijd te dubbelchecken of de motor niet per ongeluk in z'n versnelling staat.