Zoeken

Honda maakt prijs Gold Wing bekend

10 januari 2018
Mocht je toevallig je zinnen hebben gezet op de nieuwe Gold Wing, dan is het te hopen dat de Postcodeloterij binnenkort in jouw straat valt. Op de persdag van de 96e Het Salon in Brussel heeft Honda de prijs van het nieuwe vlaggenschip onthuld en die is niet voor de poes.

Dertigduizend vierhonderdnegenennegentig euro, dat is het bedrag dat bij de Honda dealer over de toonbank moet voordat je jezelf de trotse eigenaar mag noemen van de voor 2018 compleet vernieuwde GL1800 Gold Wing. En dan heb je nog maar de kale versie zonder topkoffer, wat eigenlijk gelijk staat aan de oude Bagger versie. 

Voor de versie met topkoffer, die vanaf nu als Gold Wing Touring door het leven gaat, moet zelfs 37.999 euro op tafel worden gelegd. En dat is dan nog geeneens de duurste versie, voor wie écht het neusje van de zalm wil hebben is er de Gold Wing Touring Deluxe, met DCT en Airbag, voor het luttele bedrag van... 42.499 euro. We herhalen nog even, tweeënveertigduizend vierhonderdnegenennegentig euro. Goedemorgen...

Goed, nu krijg je wel veel motor voor dat geld, een compleet nieuw ontwikkelde flat six met 4 kleppen per cilinder, ride-by-wire, 4 verschillende rijmodi, Honda Selectable Torque Control (ofwel tractiecontrole), en Hill Start Assist, een compleet nieuw rijwielgedeelte met nu dubbele Wishbone voorwielophanging en elektronisch instelbare demping en veervoorspanning, een elektrisch verstelbaar windscherm, Smart Key (ofwel keyless ride) en Apple Car Play krijg je voor dat rib uit je lijf terug. 

De 2018 Gold Wing familie is vanaf maart 2018 leverbaar bij de officiële Honda dealers, maar iets zegt ons dat het niet storm zal gaan lopen. Mocht je toch interesse hebben, check dan de website www.goldwing2018.nl die Honda voor de nieuwe Gold Wing heeft gelanceerd.