Zoeken

Honda lanceert CB1000R Limited Edition

20 januari 2019
Naast prijs en beschikbaarheid van de op de EICMA in Milaan gepresenteerde nieuwe CB500 en CB650 familie had Honda nog een exclusieve primeur voor Het Salon in Brussel bewaard: de 2019 CB1000R Limited Edition, die in een zeer beperkte oplage leverbaar zal zijn.

Wij vinden 'm wel vet, de vorig jaar compleet vernieuwde CB1000R. Niet alleen passen z'n Neo Sports Café looks helemaal in het huidige retro-is-hip tijdperk, ook onderhuids is de CB1000R helemaal bij de tijd. Ride-by-wire, drie verschillende rijmodi plus nog een User-modus waarmee je alles naar je hand kunt zetten, Engine Brake en Honda Selectable Torque Control voor wat elektronische foefjes betreft.

Tel daar de 145 pk viercilinder lijnmotor met slipperassist koppeling, een volledig instelbare Showa SFF Big Piston upside down voorvork, Showa achtershock, Tokico radiale vierzuiger remklauwen, volledig LED verlichting en een nieuwe LCD display bij op en je kan niet anders dan concluderen dat Honda de CB1000R van de grond af aan compleet nieuw heeft opgebouwd.

Dat was vorig jaar, maar voor dit jaar heeft Honda naast de standaard CB1000R en de CB1000R+ met meer blank gefreesde onderdelen ook een CB1000R Limited Edition uitgebracht. Deze is ontworpen in samenwerking met Paint Atelier en beschikt over een prachtige, HRC geïnspireerde custom paint job, extra meter visor, buddyseat cover en Akrapovic uitlaatdemper.

Zoals de toevoeging 'Limited Edition' al doet vermoeden wordt de CB1000R Limited Edition in een beperkte hoeveelheid geproduceerd. Hoe beperkt vraag je? Voor de Benelux zijn er slechts 40 exemplaren gereserveerd en dat is dus inderdaad behoorlijk beperkt. Mocht 'ie je wel aanspreken, dan zouden we zeggen wacht niet te lang. D'r hangt trouwens wel een pittig prijskaartje aan, voor de Limited Edition moet € 17.458,- worden neergelegd. Dat is inclusief alle onvermijdbare kosten, dat dan weer wel...