Zoeken

Harley maakt details LiveWire bekend

6 maart 2019
Het duurt nog een aantal manen voordat 'ie er is, maar bij Harley-Davidson hebben ze als teaser weer wat details bekend gemaakt van de nieuwe LiveWire elektrische motorfiets, evenals de aankondiging van de aankoop van een EV bedrijf dat zich op jonge rijders richt.

Volgens Harleys persbericht doet LiveWire een staande start van 0-60 mijl per uur (96 km/u) in 3 seconden en een rollende acceleratie van 60 mph tot 80 mph (96 km/u - 120 km/u) in 1,9 seconden en dat zijn best snelle tijden. Harley claimt verder dat de productieversie een actieradius van 225 km heeft in stads verkeer. 

Dat is echter wanneer je maximaal gebruik kunt maken van de regenererende motorrem, waarmee de accu weer wordt opgeladen. Wanneer je afwisselend in de stad en op de snelweg rijdt valt de actieradius terug tot slechts 142 kilometer. 

LiveWire heeft geen versnellingsbak en geen koppeling, maar wel ECC Electronic Chassis Control, TCS Traction Control System en Drag-Torque Slip Control System (DSCS), dat via een 6-assige IMU wordt aangestuurd.

Interessant is echter de vermelding van DC Fast Charge technologie, waarmee de accu van leeg naar 80% te herladen is in 40 minuten tijd, via een SEA J1772 connector. Harley-Davidson zegt dat er een snellaadstation komt bij elke Harley dealer die LiveWire verkoopt. 

Dankzij de DC Fast Charge tech duurt vollading van een lege accu slechts een uur. DC Fast Carge gaat met 25 kW, waar dat bij de Zero SR/F in standaard trim met 3 kW en met 6 kW bij de peperdure premium versie gaat. 

Daarnaast heeft Harley aangekondigd StaCyc Inc. te hebben overgenomen, een bedrijf dat elektrische balansfietsen bouwt voor kinderen.