Zoeken

Harley komt binnen 18 maanden met elektrische motor

1 februari 2018
Harley-Davidson gaat binnen 18 maanden een elektrische motor op de markt brengen, zo is te lezen in de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van het afgelopen jaar die door de motorfabrikant uit Milwaukee zijn vrijgegeven.

 

Waar blijft de Tesla onder de motorfietsen, was afgelopen jaar in de Volkskrant te lezen. Dezelfde krant die zich gisteren nog afvroeg of Harley-Davidson zijn glans heeft verloren, gezien de wereldwijde verkoopcijfers die langzaam aan het teruglopen zijn. 

Uitgerekend dit Harley-Davidson gaat zich nu, zoals het zich laat uitzien, als eerste van de grote motorfabrikanten mengen in de markt voor elektrische mobiliteit. En ergens is dat weer niet vreemd, in 2014 lanceerde Harley Project Livewire - een experimentele tour door de Verenigde Staten en Europa met een vloot van 40 handgemaakte elektrische motoren, die met behulp van het inmiddels ter ziele Mission Motors werden ontwikkeld. 

In het nieuwe 10-jaren plan dat afgelopen jaar nog door de Amerikanen werd gepresenteerd heeft Harley zich ten doel gesteld om 1 miljoen nieuwe klanten te verwerven en zich met name ook meer te willen richten op een jonger publiek. En met elektrische mobiliteit anno 2018 helemaal hip is een elektrisch aangedreven motor een logische stap.

Niet dat de komst van een elektrische Harley nu met veel tamtam is aangekondigd, verre van. Ergens in de financiële cijfers over het vierde kwartaal, die bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) zijn ingediend, is in de sectie 'Objective to Build Riders Globally' te lezen dat het bedrijf zich ten doel heeft gesteld om binnen 18 maanden haar eerste elektrische motorfiets te gaan lanceren.