Zoeken

Eerste Diavel 1260 rolt van de band

21 januari 2019
Ducati is in Borgo Panigale de productie van de nieuwe Diavel 1260 gestart. De eerste fiets rolde maandag 21 januari van de band en dat betekende dat er door Claudio Domenicalli op taart werd getrakteerd. En een speech...

Het is bij Ducati al jarenlang een traditie om de eerste motor van een nieuw model voor de hele fabriek officieel te onthalen met een toast en een speech, ditmaal van Ducati's grote chef Claudio Domenicali en productiemanager Silvano Fini. 

Hoewel de eerste fiets vandaag dus net van de band is gerold en z'n weg nog richting dealer moet vinden is de Diavel 1260 volgens Ducati nu al een succes, vanuit de hele wereld is met groot enthousiasme gereageerd op z'n presentatie afgelopen jaar op de EICMA in Milaan. 

Onconventioneel, uniek, onmiskenbaar, net als de eerste Diavel in 2010 de wereld deed verrassen met z'n persoonlijkheid, design en verbluffend goede stuureigenschappen voor een fiets met een belachelijk brede achterband. 

De tweede generatie van deze toch wel unieke verschijning, Diavel 1260, heeft volgens Ducati agressievere lijnen gekregen, maar dan zal je ze volgens ons toch echt naast elkaar moeten hebben staan. In navolging van de in 2016 gelanceerde XDiavel wordt de Diavel 1260 nu ook aangedreven door de Testastretta DVT 1262 V-Twin, die nu goed is voor een topvermogen van 159 pk. 

Daarnaast heeft Ducati ook aanpassingen aan het rijwielgedeelte gedaan, die de Diavel 1260 verrassend lichtvoetig moeten hebben gemaakt. Elektronica is uiteraard van de generatie EVO, zoals dat ook al bij de Multistrada en Panigale V4 is toegepast, met onder andere instelbare rijmodi, tractiecontrole en bochten-ABS. 

Uiteraard is de Diavel 1260 ook leverbaar als sportiever S model dat onder andere met Öhlins vering voor en achter is uitgerust en een quickshifter met autoblipper voor het terugschakelen heeft. 

De Diavel 1260 is vanaf midden februari bij de Ducati dealers te verwachten, voor het prijskaartje van *slik* € 23.990. Voor de S versie moet € 26.990 worden afgetikt.