Zoeken

Ducati Superleggera V4 in de pijplijn

27 november 2019
Na de 1199 Superleggera en de 1299 Superleggera ligt het voor de hand dat er van de Panigale V4 ook een Superleggera variant gaat komen. Precies daar wordt momenteel bij Ducati hard aan gewerkt. Volgens gelekte documenten is de Superleggera V4 vooral veel lichter dan de Panigale V4.

Het nieuws over een ophanden zijnde Superleggera V4 is net zo logisch als dat het een extreme variant op de Panigale V4 zal zijn, maar toch moeten we een kleine slag om de arm houden. 

Het Indiase website Bikewale.com, dat het nieuws over de ophanden zijnde Superleggera V4 wereldkundig heeft gemaakt, heeft het over gelekte Europese documenten, maar geeft niet aan welke documenten dat zouden zijn. 

Volgens die documenten zou de Superleggera V4 een topvermogen hebben van 221 pk, wat volgens Bikewale een toename van 3,6 pk ten opzichte van de Panigale V4 R zou zijn, waarvan de Superleggera V4 is afgeleid, maar de V4 R wordt zelf al opgegeven voor een topvermogen van 221 pk. 

Neemt niet weg dat mogelijk nieuws over een ophanden zijnde Superleggera V4 net zo logisch is dan dat de zon elke dag 's morgens opkomt en 's avonds weer ondergaat. Mocht de motor standaard hetzelfde vermogen hebben als de gewone V4 R (voor zover je bij dat soort exoten over 'gewoon' kunt spreken), dan zou het ons niet verbazen dat je d'r een niet straatlegaal uitlaatsysteem bij krijgt waarmee het vermogen wél dat van de V4 R ontstijgt, zeg rond de 240 pk. 

Volgens Bikewale is het aannemelijk dat de Superleggera V4 verder met carbon wielen zal zijn uitgerust en dat vinden wij zeer aannemelijk. Gesproken wordt over een gewicht dat bijna 11 kilo minder is dan het al niet al te misselijke rijklaargewicht van 193 kilo van de Pani V4 R. 

Verder zou uit de documenten blijken dat de motor ietwat breder en hoger is, wat zou kunnen betekenen dat er andere winglets en een hoger scherm is toegepast. Volgens Bikewale zal de Superleggera V4 binnen afzienbare tijd door Ducati worden onthuld.