Zoeken

Ducati Panigale V4 verkozen tot "Most Beautiful Bike of Show

14 november 2017
We denken niet dat het iemand zal verbazen, de Ducati Panigale V4 is door het publiek van EICMA 2017 verkozen tot “Most Beautiful Bike of Show”. En niet zo’n beetje ook, bijna tweederde van de stemmen ging naar de nieuwe V4 Superbike uit Borgo Panigale.

Ducati doet het goed in de jaarlijkse “Most Beautiful Bike of Show” verkiezing op de EICMA. Van de dertien keer dat de bezoekers op de stand Motociclismo een stem kon worden uitgebracht ging de bokaal maar liefst 9 keer naar Ducati. 

Dat klinkt indrukwekkend, tot je realiseert dat de resterende vier overwinningen naar MV Agusta zijn gegaan en we ’t wel hebben over een Italiaanse motorshow met 99% Italiaans publiek, dat enig chauvinisme niet kan worden ontzegd. 

Neemt niet weg dat de marge waarmee Ducati dit jaar de verkiezing heeft gewonnen wél indrukwekkend is, meer dan 16.000 keer ging de stem naar de Panigale V4 uit, ofwel 61,17%.

Op de laatste dag van de beurs, op zondag 12 november, nam Julien Clement, Senior Designer van het Ducati Design Center en Panigale V4 project Designer de prijs in ontvangst namens Ducati.

De award uitreiking was het laatste hoogtepunt van een intensieve beursweek. De EICMA trok meer dan 600.000 bezoekers, dit is een stijging vergeleken met 2016 en een bevestiging van de positieve trend in de motorfietssector.