Zoeken

Ducati lanceert Monster 1200 S Black on Black

13 september 2019
Wie volgend jaar op een nieuwe Monster 1260 had gehoopt zal nog even geduld moeten hebben. Ducati heeft een nieuw 'Black on Black" kleurschema voor de 2020 Monster 1200 S onthuld, daarnaast blijft de Monster 1200 S ook leverbaar in traditioneel Ducati Red.

Geen nieuwe Monster dus voor volgend jaar, maar wel een nieuw "Black on Black" kleurschema dat volgens de Italianen twee klassieke Monster waarmerken combineert: sport performance - dankzij het vleugje rood op de velg - en pure stijl dankzij het zwart. 

In 1993 op de markt gezet is de Monster de bakermat van het Naked Sport segment geweest en als we Ducati moeten geloven geeft de huidige versie nog steeds de essentie van dit segment maximaal weer.

Straffe woorden van Ducati, dat zelfs nog een stapje verder gaat door te stellen dat de Monster 1200 is uitgerust met een 'up-to-the-minute' Testastretta 11° DS V-twin, nog frisser dus dan gewoon 'up-to-date'. 

En hoewel dat wel héél erg straffe woorden zijn, klopt het ergens wel. Het mag dan bijna drie jaar geleden zijn dat de Monster 1200 zijn eerste update kreeg (en waarmee we eind 2017 in Monaco kennismaakten), maar d'r zijn in dit segment nog genoeg fietsen die het met minder moeten doen. 

De Monster 1200 is goed voor een topvermogen van 147 pk bij 9.250 tpm, maar minstens zo belangrijk is de lineaire koppelkromme. Nu is 'ie daarmee niet de sterkste op de markt, wat elektronica betreft is de Monster wel supergeavanceerd met 6-assige IMU waaraan de in 8 standen instelbare tractiecontrole, de in 3 standen instelbare wheeliecontrole en het eveneens instelbare bochten-ABS is gekoppeld. En dan hebben we nog de up&down quickshifter.

De exclusieve S versie is daarnaast voorzien van een 48mm Öhlins upside down en Öhlins monoshock, wat nog steeds als crème de la crème wordt gezien, net als de 330 mm Brembo schijven met Brembo M50 Monobloc remklauwen. De S versie heeft verder wielen met drie Y-spaken, een carbon voorspatbord, een koplamp met DRL dagrijverlichting en LED knipperlichten. 

De Monster 1200 S in nieuwe "Black on Black" kleuren kost in bij ons in Nederland € 20.190,-, bij onze zuiderburen hoeft er slechts € 17.790,- te worden afgetikt.